SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Çapak’la özdeşleşen incir: Bardacık

Bu haber 04 Ağustos 2022 - 0:09 'de eklendi.

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden olan incirde hasat tüm hızıyla devam ediyor. Torbalı’da özellikle Çapak’la özdeşleşen ve bu bölgede yetiştirilen bardacık inciri büyük ilgi görüyor.

TORBALI’NIN birçok bölgesinde yetiştirilen Bardacık inciri, oldukça meşhur. Özellikle Çapak Mahallesi’nde yetiştirilen bu incir çeşidi, Saipler, Karakızlar, Karaot, Dağkızılca, Bozköy gibi bölgelerde de bulunuyor. 4 hafta önce hasadı başlayan bardacık inciri, bu yıl yüksek verimiyle dikkat çekiyor. Her gün tonlarca incirin hasat edildiği Torbalı’ya, bölgedeki birbirinden büyük marketlerin temsilcileri gelerek incir alıyor. 15 Eylül’e kadar devam etmesi beklenen hasat, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte başlıyor.

TORBALI’NIN birçok bölgesinde incir üretimi yapılmasına rağmen, yoğunluk Çapak bölgesinde. Bir zamanlar Ege Bölgesi’nin incir üssü olan Torbalı’daki incir ağaçları zamanla yerini zeytin ağaçlarına bıraktı. Ancak, Çapak’ta ise tam tersi yaşanıyor. Bardacık inciri kalitesi ve lezzeti ile büyük ilgi görüyor. Lezzeti ile fabrikaların ve büyük marketlerin dikkatini çeken bu incir çeşidi sayesinde Çapak Mahallesi’nde, 2008 yılında incir pazarı oluşturuldu.

SABAHIN erken saatlerinde incir bahçelerine giden üretici, topladığı mahsulünü, mahalle meydanında bulunan alıcılara satıyor. Mahalle içerisinden ve ilçe dışından gelen alıcılar, her gün 2 tonluk bardacık inciri alımı yapıyor. Sabah 07.00’de açılan pazar 09.30’a kadar ürün alımı gerçekleştiriyor.

GEÇMİŞ dönemlerde üretici mahsulünü satmak için büyük uğraşlar veriyordu. Ancak son 5 yıldır işler tersine döndü ve alıcı üreticinin ayağına kadar gitmeye başladı. Üretici boş arazilerine incir ağacı dikmeye başladı. Önümüzdeki yıllarda ise başta üzüm bağları olmak üzere yüzlerce dönümlük arazide bardacık inciri üretilmeye başlanacak.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.