SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Çalışma Bakanlığı 80 bin TYP personel alımı. Okulların temizliği gibi toplum yararına işlerde çalışacaklar

Bu haber 07 Eylül 2018 - 17:49 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Çalışma Bakanlığı personel alımı… Çalışma Bakanlığı 80 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Toplum yararına çalışma kapsamında Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından okulların bakım ve temizliğinde görev yapacak personeller alınacak. Peki Çalışma Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman? Çalışma Bakanlığı başvuru şartları neler? İşte merak edilen her şey…

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, okulların açılmasıyla birlikte 80 bin kişiyi istihdam edecek. İŞKUR Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında okullarda temizlik, bakım ve onarım görevlileri istihdam edilecek.

Çalışma Bakanlığı personel alımı hakkında bakanlıktan yapılan açılama şöyle: ”Üç bakanlık arasında imzalanacak “Güvenli Okul, Güvenli Gelecek” işbirliği protokolüyle, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İŞKUR kanalıyla, okulların temizliği, bakım ve onarımı için Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 60 bin kişilik ödeneği il müdürlüklerine aktaracak. Ayrıca, okullarımızda yine TYP üzerinden görevlendirilecek yaklaşık 20.000 ‘güvenli eğitim koordinasyon görevlisi’, okul yönetimleri ve okul aile birlikleri aracılığıyla gelişmeleri an be an takip ederek olası sorunlar karşısında gereken tedbirlerin hızlı bir şekilde alınmasını sağlayacaklar. Böylece toplamda 80 bin kişi TYP’den faydalanacak.

TYP’ye ilişkin başvurular İŞKUR üzerinden alınırken, program okulların açılmasıyla birlikte başlayacak ” denildi.

Son dakika Çalışma Bakanlığı personel alımı hakkında açıklamada bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk “Yürütülen çalışmalar ile çocuklarımızın ve gençlerimizin daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim almasının kaliteli eğitimin olmazsa olmaz bir parçası olduğunun bilinciyle hem ailelerin gözünün arkada kalmaması hem de evlatlarımızın hijyenik şartlarda eğitim alması için Milli Eğitim ve İçişleri Bakanlığı ile beraber önemli bir adım atıyoruz”

İŞKUR TOPLUM YARARINA ÇALIŞMA PROGRAMI (TYP) NEDİR?

İŞKUR, işgücü piyasasına girmekte zorlanan vatandaşların toplum yararına bir iş yapmasını ya da bir hizmet gerçekleştirmesini sağlıyor. Bu durumdaki vatandaşların çalışma alışkanlığı ve disiplinini kazanması ve geçici gelir desteği verip, işgücü piyasasına uyumunun kolaylaşmasi hedefleniyor.

TYP HANGİ ALANLARDA UYGULANIYOR?

-Çevre temizliği

-Kamusal altyapının yenilenmesi

-Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi

-Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda bakım onarım ve temizlik işleri yapılması

-Restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması

-Ağaçlandırma

-Park düzenlemeleri

-Vadi ve dere ıslahı

-Erozyon engelleme çalışmaları

egehaber.com

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN