SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

‘Çalınan hayvanlar bulundu’ dediler ama koyunlar ortada yok!

Bu haber 19 Mart 2021 - 8:28 'de eklendi.

200 bin liralık küçükbaş hayvanı çalınan Dirmil’li mağdur vatandaş, “Jandarma, hırsızları yakaladı ve basında “hayvanlar bulundu” diye haberler çıktı ekipler de suçluları yakalayıp işin peşini bıraktı. Ama ben hala hayvanlarımı arıyorum, çalınan 70 tane hayvanım kayıp” dedi

TORBALI’NIN Dirmil Mahallesi’nde 70 adet küçükbaş hayvan çalınmış ve hırsızlar bir süre sonra jandarmanın operasyonuyla yakalanmıştı. Ancak basında yer alan haberlerde ‘hayvanlar da bulundu’ cümlesinin gerçeğe aykırı olduğunu aktaran müşteki Ercan Orhan, “Basında neden böyle bilgi yer aldı anlamıyorum. Haber tüm yazılı ve görsel basında yer aldı. Ancak benim hayvanlarım halen ortada yok. 70 tane koyunum halen kayıp. Zararım çok büyük” diyerek tepkisini dile getirdi.

‘KOYUNLARIM ORTADA YOK!’

KONUYLA ilgili haberler basında yer almış hayvanların da bulunarak sahibine teslim edildiği bilgisine yer verilmişti. Hayvanları çalınan Ercan Orhan, kayıp kuzularının halen bulunamadığını anlatarak, “Hırsızlar yakalandıktan sonra basında haberi görünce şok oldum. Gerçekte benim hayvanlarım ortada yok. Basında neden böyle bir yer aldo anlamadım. Ama olan benim hayvanlarıma oldu” diye konuştu.

OLAY

OLAY, Dirmil Mahallesi’nde 27 Ocak 2021 tarihinde meydana gelmişti. 70 adet küçükbaş hayvan hırsızlığı olayının faillerinin yakalanması amacıyla yürütülen istihbari çalışmalar neticesinde şüphelilerin yeri ve kimlikleri tespit edilmiş ve jandarmanın dedektifleri (JASAT) tarafından belirlenen bir adrese düzenlenen operasyonda, M.A. ve H.A. isimli 2 şüpheli çalınan hayvanlar ile birlikte kıskıvrak yakalanmıştı. Şüphelilerin yapılan sorgularında M.A.’nın 5 hayvan hırsızlığı, 2 göçmen kaçakçılığı, 2 uyuşturucu madde ticareti yapmak ve 2 hırsızlık malını satın almak suçlarından olmak üzere toplam 11 ayrı suç kaydından yakalamasının bulunduğu; diğer şüpheli H.A.’nın 8 ayrı suçtan sabıkasının olduğu anlaşılmıştı. Savcılık kararı ile mahkemeye sevk edilen şüphelilerden M.A. tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edilirken, H.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.