SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Çakırbeyli’li üreticilerden incir nöbeti!

Bu haber 08 Eylül 2022 - 9:46 'de eklendi.

Fiyatı 25-35 lira arasında değişkenlik gösteren incir, hırsızların hedefi oldu. Çakırbeyli’de oturan üreticiler, hırsızlardan şikayetçi olduklarını söyleyerek, güvenlik güçlerine çağrıda bulundular.

TORBALI’DA zeytin ağaçlarından sonra en fazla dikim alanına sahip olan yemişliklerde hasatta sona yaklaşıldı. Yaş incir hasadının büyük ölçüde bittiği yemiş dikili arazilerde incirler, arazilere serilerek kurutulmaya başlandı.

‘ARAZİLERDE GECE NÖBETİ TUTMAK ZORUNDA KALIYORUZ’

TORBALI’DA en fazla incir üretiminin yapıldığı mahallelerden olan Çakırbeyli Mahallesi’ndeki arazilerde hırsızlık olayları eksik olmuyor. Üreticiler, her gece arazilerinde nöbet tutmalarına rağmen hırsızlara engel olamıyor.

‘HIRSIZLARDAN ÇOK ÇEKTİK’

ÜRETİCİLER kendi imkanlarıyla çalınan incirleri boş bir arazide buldu. Çakırbeyli Mahallesi’nde ikamet eden Mustafa Tosun isimli vatandaş, “Günde 3-4 defa tarlaya gidip yemişlik arazinin kontrol etmek zorunda kalıyorum. Gece sabaha kadar tarlada yatmak zorunda kalıyoruz. Hırsızlardan çok çektik ve çekmeye devam ediyoruz.

‘DEVRİYE SAYISI ARTIRILSIN’

NE kadar kontrol etsek de adeta bizi gözleyen hırsızlar tarladan ayrılmamızı fırsat bilip hemen çalıyor. Jandarma ekiplerinin devriye sayısını arttırmasını istiyoruz” diye konuş

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.