SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Çağlar: ‘400 kişiyi işten çıkarırken neredeydi sosyal belediyeciliğiniz’

Bu haber 31 Aralık 2020 - 11:20 'de eklendi.

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un sosyal belediyecilik açıklamasına AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Özgür Erman Çağlar’dan yanıt geldi.

UYGUR’UN 2019 yılında 400’den fazla belediye işçisini işten çıkardığını hatırlatan Çağlar, ekmek ile oynayan bir insanın sosyal belediyecilik ile hiçbir ilgisi olamaz dedi.

400 İŞÇİNİN VEBALİ ÜZERİNİZDE

ÇAĞLAR yaptığı açıklamada, “Göreve gelir gelmez, tamamen siyasi gerekçelerle 400 gariban işçiyi işten çıkartan, ekmeği ile oynayıp kapının önüne koyan bir belediye başkanı, bugün asgari ücreti 3 Bin 100 lira yaptım deyip, sosyal belediyecilik nutukları atıyor. Bugüne kadar neredeydi sosyal belediyecilik anlayışınız? Genel Başkanın tavsiyesine uyduk diyorsunuz, madem Genel Başkanınızı çok dinliyordunuz 2019’da sahneye çıkıp işçi çıkarmayacağız diye söz verirken niye Genel Başkanın tavsiyesine uymadınız? Bu tür çelişkili açıklamalarla Torbalı halkını kandıramazsınız. Ekmeği ile oynadığınız 400 işçinin vebali üzerinizdeyken, sosyal belediyecilikten bahsetmeniz bize gerçekçi gelmiyor. Bırakın popülizm yapmayı, sosyal belediyecilik anlayışınızı yaptığınız hizmet ve icraatlar ile gösterin” dedi.

“TORBALI HALKI SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN NE OLDUĞUNU İYİ BİLİYOR”

AK PARTİ dönemindeki sosyal belediyecilik hizmetlerinin 2019 yılında Uygur’un göreve gelmesiyle sona erdiğini belirten Çağlar, “Torbalı halkı sosyal belediyeciliğin ne olduğunu 2014-2019 yılları arasında gördü. Bizim 2014 yılında yaptığımız sosyal yardımlar bile bugünün rakamlarının çok üzerinde. Sayın Uygur’un göreve gelmesiyle beraber belediyenin kapıları gariban vatandaşlarımıza kapandı. Verilen burslar, yapılan sosyal yardımlar, belediyenin sağlık hizmetleri ve gıda yardımları gibi birçok hizmet ya tamamen sona erdirildi, yada yarı yarıya düşürüldü. Torbalı Belediyesi İsmail Uygur sayesinde sosyal belediyecilikten, tarihinin en uzak dönemini yaşıyor” dedi.

PANDEMİ DÖNEMİNDE BELEDİYE VAR MI YOK MU BELLİ DEĞİL

TÜM dünyayı kasıp kavuran Covid-19 salgınında Torbalı Belediyesi’nin yeteri kadar Torbalı halkına sahip çıkamadığını belirten Çağlar, “Pandemi döneminde Torbalı’da belediye var mı, yok mu belli değil. Kaç tane vatandaşın kapısını çaldınız, ihtiyacını giderdiniz? Torbalı’da kaymakamlığımızın, sivil toplum örgütlerimizin, Cumhur ittifakı partilerimizin yaptığı sosyal yardımlar bile belediyenin çok üzerindeyken sayın Uygur’un sosyal belediyecilik vurgusu Torbalı halkının aklıyla alay etmekten başka bir şey değildir. Şov yapmaya gelince sizden iyisi yok, ama iş hizmet yapmaya geldi mi maalesef ortada bile yoksunuz” dedi.

TORBALI HALKININ AKLIYLA ALAY ETMEYİN

AK PARTİ’NİN sağlık, ulaşım, eğitim ve sosyal konularda Türkiye tarihinin en önemli sosyal hizmetlerine imza attığını belirten Çağlar, “Sosyal belediyecilik denilince Türkiye’de insanların aklına AK Parti gelir. Bugüne kadar hükümetimizin attığı adımlar ortada. İsmail Uygur gibi kapısını vatandaşa kapatmış, belediyeye bile doğru düzgün gitmeyen, seçildiği günden bu yana elle tutulur bir tek hizmet yapmamış, bunun üzerine var olan hizmetleri de sonlandırmış, 400 işçiyi işten çıkarıp ekmekleri ile oynamış, belediyecilik konusunda sınıfta kalmış bir insanın bugün çıkıp sosyal belediyecilik nutukları atmasını üzülerek izliyoruz. Torbalı halkının aklıyla alay etmeyi bırakın” ifadelerini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.