SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Cafer Tosun’dan Dünya Engelliler Günü mesajı

Bu haber 03 Aralık 2021 - 5:20 'de eklendi.

Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

TOSUN mesajında, şu ifadelere yer verdi; “Bir insanın hayatta sahip olabileceği en büyük zenginlik sağlıktır. Hiç bir mal varlığı kendinizin veya evladınızın sağlığından daha değerli veya önemli olamaz.

NÜFUSUMUZUN yaklaşık yüzde yenisini özel gereksinimli insanlar oluşturuyor. Kimisi hayata başlarken zihinsel veya fiziksel bir sağlık sorunuyla başladı, kimisi daha sonradan sağlığını kaybetti. Sağlıklı insanların hayatlarının tamamını sağlıklı bir şekilde geçireceğinin bir garantisi yok. Hepimiz birer engelli adayı değil miyiz?

OKULLARIMIZDA, iş yerlerimizde, sosyal hayatın her alanında özel gereksinimli insanlarla birlikte yaşıyoruz. Peki onların farkında mıyız?

ÖZEL gereksinimli çocuklarımıza, gençlerimize, yaşlılarımıza yardım ve destek yapmamız gerekirken zaman zaman onları uzaklaştırmaya, hayatı onlara daha güç hale getirmeye çalışıyoruz. Okullarımızı, iş yerlerimizi sadece sağlıklı insanlara aitmiş gibi düşünüyoruz. Oysa ne kadar yanlış bir yaklaşım bu. Zaten sağlık sorunlarıyla hayatı güçlükle yaşayan insanlara hayatı daha da zorlaştırmak ne kadar yanlış bir davranış.

İNSANLIK erdemi hayatı paylaşmayı, güçsüz, dezavantajlı, hasta ve özel gereksinimli insanları koruyup kollamayı gerektirir. Gelin toplum olarak tüm özel insanlarımızı kanatlarımızın altına alalım. Okullarımızda, sınıflarımızda, iş yerlerimizde ve hayatın her kademesinde onlara yer açalım. Güçlükler değil güzellikler sunmaya çalışalım. En önemlisi onlara yüreklerimizde yer açalım. Hayatı paylaşmak için sevgi, saygı ve hoşgörüyü toplumumuzda egemen kılalım.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.