SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Büyükşehir, Torbalı’da su kuyusu açacak

Bu haber 14 Aralık 2022 - 0:08 'de eklendi.

İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’in Kiraz, Ödemiş, Beydağ, Tire ve Torbalı ilçelerinde 48 yeni kuyu açıyor.

İZMİR’DE su sıkıntısı çeken ilçeler ve mahalleler için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, merkeze uzak ilçelerde yaşanan su sıkıntısını sondaj yatırımları ile çözecek. İzmir Kiraz, Ödemiş, Beydağ, Tire ve Torbalı’da yeni su kuyuları açıyor.

YENİ su kaynakları temin etmek amacıyla harekete geçen İZSU, Kiraz, Ödemiş, Beydağ, Tire ve Torbalı ilçelerinde sondaj kuyusu açmak için 8 milyon liralık yatırım kararı alarak harekete geçti.

MEVCUT kuyularda su seviyelerinin oldukça düştüğü ilçede kaynak suları da yaz aylarında tarımsal sulamada kullanılıyor. Açılacak yeni kuyularla bu yerleşimlerin su ihtiyacı karşılanacak, bazı yerleşim yerlerinde de mevcut kuyular dinlendirilerek su seviyelerinin yükselmesi sağlanacak. Öte yandan ihale 29 Aralık günü gerçekleşecek.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.