SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Büyükşehir düğmeye bastı… Komşu ilçeye 97 milyonluk tesis yola çıktı

Bu haber 26 Nisan 2024 - 8:26 'de eklendi.

Atık Bertaraf-Geri Kazanım- Depolama Tesisi kurmaya hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, arıtma çamuru kurutması ve tehlikesiz atıkların bertarafını gerçekleştireceği tesis için ÇED sürecini başlattı.

TÜRKİYE’DE arıtma tesisleri sayısında lider konumda olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, geri dönüşüm alanında da önemli bir tesisi bünyesine katmak için düğmeye bastı.

KEMALPAŞA ilçesi sınırları içerisine Atık Bertaraf-Geri Kazanım- Depolama Tesisi kurmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi, 97 milyon 545 bin 703 TL maliyet ile tehlikesiz atıkların (arıtma çamuru) solar kurutma yöntemiyle geri kazanımı (17.520 ton/yıl kapasiteli) ve tehlikesiz atıkların (bitki dokusu atıkları, ormancılık atıkları, tüketime ve işlemeye uygun olmayan atıklar, yıkama – temizleme – ayırma atıkları, ağaç kabuğu atıkları, biyolojik olarak bozunabilir atıklar ve pazar atıkları) kompost yöntemiyle geri kazanımı (95 ton/gün kapasiteli) tesisi için ÇED sürecini başlattı.

ULUCAK İstiklal Mahallesi sınırları içerisinde kalan ve İZSU’nun mevcut Ulucak Arıtma Tesisi’nin hemen yanında yer alan 11 bin 13 metrekarelik taşınmaz üzerine yapılması planlanan alan 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planına göre “Tarım Alanı” sınırları içerisinde yer alıyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.