SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Buğdayda hastalık ve zararlı kontrolü yapıldı

Bu haber 24 Şubat 2021 - 9:50 'de eklendi.

TORBALI İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli tarafından Yeniköy Mahallesi’nde ekili buğdayda hastalık ve zararlı kontrolü yapıldı.

Açıklamada, “Zarar nedeniyle başağa besin nakli engellendiğinden, başak oluşumu olumsuz etkilenir. Bu durum başakta oluşacak danenin hem miktarını hem de kalitesini azaltır. İlkbaharda görülen zararlardan birisi de, zarar görmüş sapların zamanla kırılması ve sonuçta dane kaybıdır.

Bu zararlıyla ilgili en etkin mücadele yöntemi olarak sonbahar zararından korunmak için geç ekim yapılmalı, hububat tarlalarındaki hasattan arta kalan sap ve diğer artıklar derin sürümle yok edilmeli, ekim nöbeti uygulanmalı, hasadı geciktirmemeli ve hasat sırasında dane kaybı önlenmelidir” denildi

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.