SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Buğday tarlalarında biçerdöver kontrolleri yapılıyor

Bu haber 21 Haziran 2023 - 1:11 'de eklendi.

Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Teknik personeli tarafından Arslanlar ve Torbalı  Mahallelerinde biçerdöver kontrolü ve süne emgi analizi için buğday numunesi alımı devam ediyor

BU doğrultuda İlçe Müdürlüğü tarafından Biçerdöver Kontrol Görevlilerinden oluşturulan teknik ekip, yörede hizmet veren biçerdöverleri denetlemeye başladı.

TARLA TARLA GEZEREK KONTROL YAPIYORLAR

YAPILAN çalışmalar doğrultusunda valilik tebliği, çiftçilere yönelik sirküler mektup, kontrollerde, dane kaybının önemi ve önlenmesiyle ilgili bilgileri içeren broşürler de, Mahalle Muhtarlıklarına, Ziraat Odası Başkanlığına ve biçerdöver sahiplerine gönderildi. Biçerdöver kontrol ekibi tarla tarla gezerek buğday, arpa, yulaf hasadı yapan biçerdöverlerin kontrolünü yapmaya başladı.

FİRE YÜZDE 2’NİN ALTINDA

YAPILAN açıklamada, “Hasat yapan biçerdöverlerin kullanıcılarının, kullanıcı belgesinin olmasına dikkat ettiklerini, biçim esnasında fire oranının yüzde 2’nin altında olması gibi konuların kontrol edilmektedir. Biçerdöver kontrol ekibi olarak yaptığımız biçerdöver kontrolleri sayesinde, hem üreticilerimiz firesiz yüksek verim almış oluyor, hem de ülke ekonomisine önemli katkı sağlanmaktadır” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.