SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Bu yıl zeytini de yağı da unutun!

Bu haber 08 Eylül 2024 - 22:07 'de eklendi.

Geçen yıl yaşanan kuraklığın ardından 2024 yılının da aşırı sıcak geçmesi, zeytin üreticilerini büyük sıkıntı içerisine sürükledi. Ziraat Odası yetkilileri zeytin meyvelerinin olgunlaşmadan döküldüğünü, rekoltede geçen yıla göre büyük oranda düşüş beklendiğini açıkladı.

KURAKLIK nedeniyle sıkıntıya giren zeytin üreticileri, bu yıl da sıcaklıkların oldukça yüksek seyretmesi nedeniyle bir kez daha mağdur oldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan yetkililer, zeytin meyvelerinin olgunlaşmadan döküldüğünü, rekoltede geçen yıla göre yüzde 30’un üzerinde azalma meydana geldiğini söyledi.

BU durumun zeytinyağı fiyatlarını da etkileyeceğini ifade edildi. Tüketicilerin zeytinyağını daha pahalıya almak durumunda kalabileceğini dile getiren yetkililer, aşırı sıcaklığın zeytinin yanı sıra seralardaki sebze üretimini de vurduğuna işaret etti. Üreticilere ek maliyetlerin doğduğunu vurgulayan üreticiler, daha büyük zararlar oluşmaması adına çiftçilerden sulama ve ilaçlama işlemlerini düzenli bir şekilde yapmalarını istedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.