SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Bu yıl üzümler geç olgunlaşıyor

Bu haber 25 Eylül 2021 - 19:21 'de eklendi.

Zamansız etkili olan yağışların etkilendiği ilk ürün olan domatesteki verim kaybının ardından benzer tehlike üzümde de baş gösterdi. Geçen yıllara oranla tatlı hasatta süre aşarken, düşük rekolte riski fiyatlara da doğrudan etki edecek

KÜÇÜK Menderes Havzası’nda diğer tarım ürünlerinde olduğu gibi üzüm üretiminde de söz sahibi olan ilçeler arasında bulunan Torbalı’da, hasat devam ediyor. Geçen yıllara göre, bu yıl üzümler geç olgunlaşırken, doğuş azlığı ve zamansız etkili olan yağışlardan ötürü oluşan hastalıklar nedeniyle üzüm rekoltesinde düşüş olması bekleniyor.

İLÇEMİZDE 10 yıl öncesine kadar binlerce dönümlük arazide yetiştirilen üzüm, kuraklık ve isçi maliyetleri nedeniyle artık sayılı çiftçiler tarafından yetiştirilirken,  bahar döneminde zamansız etkili olan yağışlar nedeniyle ürünlerin geç olgunlaşması serüveni, domatesin ardından üzümü de vurdu.

HER yıl Ağustos ayının başından itibaren sökümü yapılan ve Eylül ayında da kurutmaya bırakılan üzümün Ağustos ayının yarılanmasına rağmen henüz renk değiştirmemesi, üreticiyi kara kara düşündürmeye yetti.

TORBALI’DA çoğunlukla Karakuyu, Dirmil, Bozköy, Çakırbeyli ve Çapak bölgelerinde yetiştirilen üzümde de mildiyö ve külleme hastalığı riski baş gösterirken, domateste yaşanan büyük verim kaybının üzümde de yaşanması bekleniyor

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.