SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Bu sene ilk defa öğrenciler ‘ücretsiz yemek’ imkânı sağlanıyor

Bu haber 13 Mayıs 2023 - 0:52 'de eklendi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl başlatmış olduğu ‘okul öncesinde ücretsiz yemek dağıtımı’ projesi kapsamında ilçemizde günlük 3 bin 611 öğrencimiz ücretsiz olarak yemek yiyiyor. Proje kapsamında da sık sık okullarda denetim yapan İlçe Millî Eğitim Müdürü Atila Işıkkaya, Sultan Abdülhamit İlkokulu ve Anasıfını ziyaret ederek yerinde incelemelerde bulundu.

Torbalı’da eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başından itibaren 3 bin 611 öğrenciye ücretsiz yemek verildiği açıklandı. Ayrıca taşıma kapsamındaki 600 öğrenci de ücretsiz öğle yemeğinde faydalanıyor. Torbalı’da toplamda 4.211 öğrenci bu imkândan faydalanıyor.

MİLLİ Eğitim Bakanlığınca 81 ilde yürütülen çalışma kapsamında 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren okul öncesi eğitimdeki tüm okullarda öğrencilere ücretsiz yemek uygulaması 6 Şubat tarihi itibariyle başlamıştı.

OKULDA HAZIRLANAN YEMEKLER ÖĞRENCİLERE ULAŞTIRILIYOR

TORBALI Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Lisesi Gıda Bölümü Usta Öğreticileri ve öğrencileri tarafından hazırlanan ve ikili öğretimlere yönelik çıkartılan kahvaltılık ve sıcak sulu yemekler öğrencilere ulaştırılıyor. Okulda hazırlanan yemekler köy okullarının anasınıfları ve merkez okulların anasınıflarına taşımalı sistemle götürülüyor.

İLÇE Millî Eğitim Müdürü Atila Işıkkaya, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Günlük 3.611 öğrencimiz bakanlığımızın başlatmış olduğu çalışma kapsamında ücretsiz olarak yemek yiyor. 1.916 öğrencimiz Torbalı Cumhuriyet Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan kahvaltılık ve yemeklerden faydalanırken, 1695 öğrencimiz de öğrenim gördükleri okullarda okul mutfaklarında hazırlanan yemeklerden faydalanıyor. İlçemizde dağıtımı yapılan ve okullarımızın kendi mutfaklarında hazırladıkları yemekleri takip ediyor, denetimlerimizi titizlikle yürütmeye devam ediyoruz.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.