SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Bu poliklinikte ayda 70’e yakın ameliyat yapılıyor

Bu haber 12 Şubat 2018 - 10:19 'de eklendi.

TINAZTEPE Torbalı Hastanesi’ndeki Üroloji Polikliniği’nde bir ayda ortalama 70’e yakın başarılı cerrahi işlem yapılıyor. Poliklinik bünyesinde lokal anestezi ile yenidoğan sünneti ve lokal anestezi eşliğinde sistoskopi, kanamasız olarak kapalı yöntemle prostata plazamakinetik lazer ameliyatı, açık ve endoskopik olarak ürolojik kanserlerin ameliyatları, ağrısız prostat biopsisi, açık ve endokpik olarak taş ameliyatları ve ESWL (ses dalgası ile taş kırma) işleminin hasta uyutulmadan yapıldığı açıklandı. Ayrıca varikosel ameliyatı yapıldığını söyleyen Üroloji Polikliniği’nde görevli Op. Dr. Erdem Özbek, bir ay içinde sadece kendi polikliniğinde 70’e yakın irili-ufaklı yatış yapılarak ameliyatların gerçekleştirildiğini anlattı. Deneyimli doktor ‘erkekliğe ilk adım’ olarak nitelendirilen sünnet hakkında da bilgi verdi.

TINAZTEPE’DE HEM YENİDOĞAN HEM DE GENEL ANESTEZİ ALTINDA UYUTMADAN SÜNNET YAPILIYOR

SÜNNET gerek dini ve ananevi gerekse de tıbbi nedenlerle yapılabilmektedir. Ancak halen daha eskilerden gelen geleneksel köy adetleri nedeni ile, aslında ciddi bir cerrahi girişim olan sünnetin komplikasyonlarından korunmak için gerekli tıbbi tedbirler yeterli değildir. Tınaztepe Torbalı Hastanesi Üroloji Doktoru Op. Dr. Erdem Özbek, sünnetin ‘kesip bitecek’ bir işlem değil, ciddi cerrahi bir müdahale, yani ameliyat olduğunu ve doktorlar tarafından yapılması gerektiğini belirtti. Tınaztepe Torbalı Hastanesi’nde şimdiye kadar yüzlerce yenidoğan sünnetinin lokal anestezi ile uyutmadan yapıldığını anlatan Op. Dr. Özbek, “Yavrularımız artık hastanemizde erkekliğe adımlarını atıyorlar” şeklinde konuştu.

‘YENİDOĞAN SÜNNETİ KONUSUNDA AİLELERİN TEDİRGİN OLMAYIN’

  1. DR. Özbek, yenidoğan sünneti konusunda ailelerin tedirgin olmaması gerektiğini söyleyerek, “Sünnet, Türkiye’de erkek çocuklara en sık uygulanan cerrahi girişim. Eskiden sünnet için çocuğun ilkokul çağına gelmesi beklenirdi. Son zamanlarda ise yenidoğan sünneti çok yaygın. Bebeğin doğumunu takip eden 24-48 saat içinde yapılan yenidoğan sünneti, duruma göre ilk bir aya kadar uygulanabilir. Sadece 15-20 dakika süren bu uygulama çocuğu ileride yaşayabileceği olası sünnet travmasından koruduğu gibi yenidoğan ve süt çocukluğu dönemine ait üriner sistem enfeksiyonlarının görülme sıklığını 10 kat azaltıyor. Tınaztepe Torbalı Hastanesi’nde bebeğiniz doğduğu ilk günden itibaren sünnetini lokal anestezi ile uyutmadan yapılabilmektedir” diye konuştu.
Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.