SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Bu müze, ülkenin dört bir yanından ziyaretçi ağırlıyor

Bu haber 05 Ocak 2024 - 0:19 'de eklendi.

Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden birinin veliahdı olan Selim ve Murat Özgörkey kardeşlerin çocukluk tutkuları, Torbalı’da, tarihe ve kültüre ışık tutan klasik otomobil müzesine ziyaretçi akını yaşanıyor

İŞADAMLARI Selim ve Murat Özgörkey kardeşlerin çocukluk tutkuları, Torbalı’da, tarihe ve kültüre ışık tutan klasik otomobil müzesi açmalarına sebep oldu. Özgörkey kardeşler, dünyanın dört bir yanından bulup getirdikleri klasik otomobiller, motosikletler ve bunlara ait aksesuarlarla, otomotiv tarihini yaşatan görsel bir alan oluşturuldu. Müze, Pazartesi ve Salı günleri hariç haftanın diğer günlerinde ziyaretçilerini alıyor. Gördükleri manzara karşısında önce şaşıran vatandaşlar, daha sonra araçları merakla inceleyip, kaç yaşında olduklarından çalışıp çalışmadıklarına kadar çeşitli sorular yöneltiyor.

ÖZGÖRKEY kardeşler, dünyanın dört bir yanından topladıkları klasik otomobilleri, kendi fabrikalarında kurdukları atölyede özel ekiple birlikte adeta yeniden yarattı. Otomotiv tarihinden örnekleri tek tek bulan kardeşler, hiç ummadıkları şekilde geliştirdikleri koleksiyonlarını sergileme kararı alınca, 2015 yılında ulusal ve uluslararası boyutta klasik otomobil tutkunlarının ağırlanacağı, İzmir’in Torbalı ilçesindeki KEY Museum’u kurdu. Müzede, 1886 yılında üretilen ilk otomobilden 1885 model ilk motosiklete kadar toplam 170 parça sergilenmeye başlandı.

YAKLAŞIK 7 bin metrekare alan üzerine kurulan müzede, 1880’li yıllardan başlayan ve bugüne kadar uzanan koleksiyonda bazı markaların (BMW, MINI, Mercedes Benz, Cadillac, Ford ve Porsche) ilk otomobilleri yer alıyor. Müzede ayrıca İkinci Dünya Savaşı öncesinde otomobilleri süsleyen yaklaşık 2 bin adet kaput amblemini de görmek mümkün. Müzede 2 bin 550 model otomobil, 1950’li yıllara ait benzin istasyonu, 1990’lı yıllardan 1960’lara kadar olan süreçteki benzin pompaları ve otomobil temalı eşarplar yer alıyor. Türkiye’nin her bölgesinden ziyaretçi alan müze özellikle de araba tutkusu olanların vazgeçemediği bir yer olarak dikkat çekiyor

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.