SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Bu kriz onların yüzünü güldürdü!

Bu haber 15 Temmuz 2022 - 23:06 'de eklendi.

Hayat şartlarının ağırlaşması nedeniyle sıfır araba alamayan vatandaş, ikinci ele yönelince, oto tamircilerine gün doğdu. Torbalı da dahil olmak üzere İzmir’deki sanayi sitelerinde binlerce ikinci el aracın tamir ve bakımı yapılıyor

OTOMOBİL piyasasında yaşanan kriz, İzmir’deki 7 sanayi sitesinde faaliyet gösteren oto tamircilerinin yüzünü güldürdü. Sıfır araba fiyatlarının çok yükselmesi, ayrıca yeni bir araba için altı ay sonrasına gün verilmesi gibi nedenlerle insanlar, yaz tatilini arabasız geçirmemek için ikinci el pazarına hücum etti. İkinci el araçların bakım ve tamiri, sanayi sitelerindeki oto tamircilerinin iş hacmini yoğunlaştırdı.

YETKİLİ SERVİSE GÖRE YÜZDE 70 DAHA UCUZ

İZMİR Oto Tamircileri Odası Başkanı Necdet Heppekcan, ikinci el bir araba alan vatandaşın lastik değişiminden yağ bakımlarına, yürüyen aksamlarının bakımından fren, ışık sistemlerine kadar aracının her bakımını yaptırdıktan sonra trafiğe çıktığını söyledi.

PERİYODİK bakımlar dışında yaz bakımlarının da sanayideki işleri artırdığına dikkat çeken Başkan Heppekcan, “Tekerlek döndükçe bize her zaman iş düşüyor. Araba sayısı artıyor ama aynı oranda tamir atölyelerinin sayısı artmıyor. Ayrıca, garanti süresi dolan araçlar mutlaka sanayiye getiriliyor. Çünkü bizim esnafımız, yetkili servise göre yüzde 70-80 daha ucuza bakımını, tamirini yapıyor. Sanayinin fiyatlarıyla yetkili servis fiyatları arasında çok büyük fark var” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.