SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Bu kış çok sert geçecek! Kömürün torbası 125 TL’ye çıktı

Bu haber 28 Eylül 2022 - 9:15 'de eklendi.

Kömür fiyatlarının yüzde 100 artmasından sonra kömüre olan talep azaldı. Kömürcüler, geçen seneye göre talebin düşük olduğunu söylerken, kömürün torbasının 125 liradan satıldığını belirtiyor. 1 ton kömür ise 5 bin TL oldu.

EYLÜL ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla fiyatı en çok artan ürün kömür oldu. Günümüzde doğalgazın kullanımı daha yaygın olsa da kömür ile ev ısıtma da devam ediyor. Kışın gelmesiyle de kömür fiyatları yüzde 100 artarak en fazla yükselişi yaşayan ürün olarak dikkat çekti.

KÖMÜRCÜLER geçen seneye göre talebin olmadığını söylerken, fiyat artışından dolayı kış mevsiminde daha çok odun satılacağını düşünüyor.

KÖMÜRCÜ Ahmet Güven, kömüre talebin olmadığını söyleyerek, “Geçen sene kömürün torbası 80 lirayken, bu sene ise 125 liradan satılıyor. Sene de 7-8 kamyon kömür satıyorduk. Fiyat yükselişinden dolayı bu sene satışlarımız yarı yarıya düşer. Zaten bu bölgedeki insanların çoğu doğalgaz kullanıyor.

KÖMÜRÜ bu sene soran var ancak alan yok. Kömür 80 lirayken yine bazı vatandaşlar alıyordu. Şimdi kimse almıyor. Kömüre göre odun daha çok satılıyor. 1 ton kömür ise 5 bin liradan satılıyor. Kömürün fiyat artışından dolayı kışın oduna daha çok talep olur” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.