SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

‘Bu kez sigorta aracıları dolandırıcıların kurbanı’

Bu haber 08 Ağustos 2018 - 11:50 'de eklendi.

Son yıllarda giderek artan dolandırıcılık ve sahtekarlık olayları sigorta sektöründe de görülmeye başlandı. Olaylardan en fazla etkilenenler ise sigorta aracıları oluyor. Bekir Söyler Sigorta sahibi Bekir Söyler, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

SON zamanlarda dolandırıcılık olaylarının hem sayısı hem de çeşitleri iyice artarken kendini sigorta sektöründe de göstermeye başladı. Bu olaylardan en çok da sigorta aracıları mağduriyet yaşıyor. Bekir Söyler Sigorta sahibi Bekir Söyler, sahte sigortacılar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Söyler, kişilerin trafik sigortası için imzalı olarak doldurduğu matbu kredi formunun sigorta şirketlerine iletildiğini ancak bazı şirketlerin ödeme çekilirken formdaki bilgileri sorgulamadan poliçe hazırladığını söyledi. Bu bilgilerin doğruluğunun ancak banka ve sigorta şirketi tarafından yapılabildiğinin altını çizen Söyler, kartından otomatik para çekilen kredi kartı sahiplerinin sigorta şirketini arayarak prim iadesi alabileceğini belirtti. Bekir Söyler açıklamasının devamında “Poliçe zorunlu sigorta olduğundan iptal de edilemiyor ve sorumluluk aracıya yükleniyor. Sigorta aracıları bu olaylardan zarar görürken mağduriyet yaşıyor” dedi.

‘GEREKLİ ARAŞTIRMADAN SONRA POLİÇE DÜZENLENMELİ’

BÖYLE olayların son zamanlarda giderek arttığını ifade eden Söyler, “Bu tür şüpheli veya sahte işlemlerde zorunlu poliçe de olsa iptal etme olanağı olması veya sigorta şirketinin gerekli araştırmayı yaptıktan sonra poliçe düzenlenmelidir. Bu tür olumsuzluklar azaltmak için sigorta şirketleri sistemlerini geliştirmelidir. Bir nevi işin kolayına giderek aracının hiçbir kusuru veya ihmali olmadığı halde aracıdan tahsil etmeye çalışması yasal değildir. Zaten aracı kurumlar trafik sigortasından yüzde 8 civarında komisyon almakta ve vergiyi de ödedikten sonra kalan yüzde 5.8’lik kısım ile ofis masraflarını ödemeye çalışmakta. Bu tür işlemlerde aracıların kesinlikle korunması gerekmektedir. İşini düzgün yapan aracılar mağdur edilirse profesyonel sigortacı bulmak zorlaşacaktır” dedi. Bekir Söyler, sigortacı ve sigortalıların mağduriyet yaşamaması için de sigorta şirketlerinin sistem altyapılarını düzenleyerek iyileştirmelerinin sahtecilik olaylarını en aza indireceğini ve böylece sigorta sektörü daha profesyonel ve verimli hale geleceğini belirtti.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.