SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Bölgenin en büyük organizasyonu gerçekleşti

Bu haber 07 Şubat 2022 - 19:56 'de eklendi.

Önceki yıl koronavirüs salgını nedeniyle yapılamayan Torbalı Deve Güreşleri Festivali’nin 13.’sü dün Özbey Arena’da Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden gelen pehlivan develerin katılımıyla gerçekleşti.

“BÖLGENİN en büyük organizasyonu” olarak ünlenen Torbalı Deve Güreşleri Festivali büyük coşkuyla gerçekleşti. Bu yıl 13.’sü düzenlenen Aydın, Manisa, Balıkesir, Muğla, Antalya ve Çanakkale bölgelerinden yaklaşık 200 devenin katılımıyla gerçekleşti. Şampiyon develer koronavirüs nedeniyle verilen 1 yıllık aradan sonra Torbalı Belediyesi tarafından düzenlenen festivalde kıran kırana mücadele etti. Merhum Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’a adanan bu yılki güreşleri yaklaşık 30 bin güreş sever takip etti. Stantların açıldığı festivalde, binlerce vatandaş hem güreş özlemini giderdi hem de sıcak havanın tadını çıkardı. Öte yandan festivale CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız da katıldı.

30 BİN KİŞİ KATILDI

TORBALI’DA ‘Deve Güreşi Festivali’ 1 yıl aradan sonra yeniden düzenlendi. İlçe ve bölge halkının en büyük eğlencelerinden olan, tarihi ve kültürel öğelerin yaşatıldığı festival organizasyon olarak tam not aldı. Bölgenin yanı sıra Antalya ve Çanakkale gibi şehirlerden pehlivan develerin boy gösterdiği festival renkli görüntülere sahne oldu. 200 devenin katıldığı, farklı kupalar için güreşlerin gerçekleştiği festivale 30 bin kişi katıldı. Özbey Mahallesi’nde bulunan Arena’da gerçekleşen festivalin komite başkanlığını Mehmet Kurt üstlendi. Aracı olmayanları festivale Torbalı Belediyesi vatandaşı ücretsiz taşıdı. Kurulan stantlarda alışveriş yapma fırsatı da bulan vatandaşlar, güzel havanın tadını yaktıkları mangallarla çıkardı.

TEKİN: BU GELENEĞİ YAŞATTIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ

DEVECİLİĞİN Torbalı’da büyük anlam ifade ettiğini anlatan Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin “Devecilik kültürü ve deve güreşleri Torbalı için önemli bir değer. İnsanlarımız bu organizasyonların yaşatılmasını istiyor. Bölgenin en büyük organizasyonuna imza attığımız için mutluyuz. Katılımın yoğun olması bizi sevindirdi. Geçmişi yüz yıllar öncesine dayanan bir geleneği hala yaşatabiliyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz. ” ifadelerini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.