SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Bizim çocuklar, patili dostlarını unutmadı

Bu haber 24 Haziran 2023 - 0:07 'de eklendi.

Torbalı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, önümüzdeki sıcak ve kavurucu yaz mevsimine adını altın harflerle yazdıracak bir sosyal sorumluluk projesine başladı.

“BİR Yudum Mutluluk, Bin Pati Sevgi” isimli proje Torbalı Halkını ve özellikle de çocukları, sosyal sorumluluk almaya ve topluma öncü olmaya davet ediyor. Bunaltıcı ve yüksek dereceli yaz günleri kapımızı aralarken bu durumdan en çok etkilenenler ise maalesef ki sokak hayvanları oluyor. Sokakta yaşayan hayvan dostlarımız temiz su ve mama bulmakta zorlanıyor. Proje kapsamında ise çocukların ve ailelerinin yaşadıkları mahalledeki sokak hayvanlarına düzenli olarak temiz su ve mama vermesi ve çevrelerine örnek olması bekleniyor.

“AFERİN ÇOCUKLAR”

GEÇTİĞİMİZ ay göreve başlayan Torbalı İlçe Millî Eğitim Müdürü Cafer Tosun , eğitim ve öğretime hızlı ve etkileyici bir giriş yaptı. Göreve başladığından bu yana sık sık okullarda ziyaretler yaparak okul idareleri ve öğretmenlerle bir araya gelen Cafer Müdür, yine bir okul ziyareti sırasında sokakta el işi ürünleri sergileyen bir grup çocuk gördü. El emeği göz nuru ürünlerden oluşan sergide satış yapan çocukların, elde ettikleri gelirle sokakta yaşayan patili dostlarına mama alacakları öğrenildi. İlçe Millî Eğitim Müdürü Cafer Tosun, “Kendileri küçük ama yürekleri kocaman. Evlatlarımla gurur duydum, aferin Çocuklar! Çoçuklarımızın yüreğiyle oluşturduğu bu güzel sorumluluk bilincinin, toplumumuza da örnek olmasını temenni ediyorum. Kavurucu yaz günlerinde sokakta yaşayan can dostlarımız, temiz su ve mama bulmakta zorlanıyor. Bu dünyanın sadece bizlere ait olmadığını hatırlamalı ve sessiz dostlarımız için sokaklara bir kap su ve bir kap mama bırakmayı ihmal etmemeliyiz, çünkü çocuklarımıza bırakacağımız en büyük hazine rehberlik edip aşıladığımız insani değerlerimiz olacak.” şeklinde ifade etti.

PROJE SOSYAL MEDYA ARACILIĞIYLA YÜRÜTÜLECEK

İLÇE Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülecek projede, erken çocukluk döneminden itibaren hayvan sevgisi, sorumluluk bilinci, toplumda yaşayan canlılara karşı duyarlı ve bilinçli olma değerleri aşılanırken çocuklardan gelen ve besleme yapılırken çekilen fotoğraflar Millî Eğitimin Sosyal Medya hesaplarından paylaşılacak. Sosyal Medya aracılığıyla ile yürütülecek olan projede çocuklardan ve ailelerinden gelen fotoğrafların toplumda farkındalık yaratması ve Torbalı’ya rehberlik etmesi bekleniyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.