SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Biyomedikal cihaz teknoloji uzmanlarını ‘meslek liseleri’ yetiştiriyor

Bu haber 04 Mayıs 2021 - 21:33 'de eklendi.

Sağlık sektöründe yaşanan biyomedikal hizmetlerini yürütecek personel açığı teknik liselerde açılan ‘biyomedikal cihaz teknolojileri bölümü’yle kapatılmaya çalışılıyor. Bölüm, Türkiye genelinde 24 teknik lisede açıldı. Bunlardan bir tanesi de Torbalı ilçemizde yer alan Özel Pancar OSB Mesleki Teknik Lisesi…

BİYOMEDİKAL Cihaz Teknolojileri Bölümü, okuldaki teorik eğitimin yanı sıra sektörde faaliyet gösteren sağlık birimlerinde uygulamalı eğitimlerle büyük ihtiyaç duyulan biyomedikal cihaz teknolojileri uzmanlarını yetiştiriyor. Özel Pancar Osb Mesleki ve Teknik Lisesi Genel Koordinatörü Sabri Can Cankol, son dönemde özel sağlık kuruluşlarının sayısının artmasıyla birlikte sektörde biyomedikal birimlerinde istihdam edilecek personel ihtiyacının arttığına dikkat çekti. Teknik liselerde açılan Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Bölümleri’ndeki eğitimlerle bu açığın kapatılmaya çalışıldığını söyledi.

OKULUN bölümleri arasında Uçak Bakım, Yenlebilir Enerji ve Mekatronik gibi çağımızın sektörleri arasında yer mesleklerde de eğitim verildiğini söyleyen Cankol mezun olduktan sonra da üniversite eğitiminde de başarılı sonuçlar alındığını söyledi. Mezunlarımızın çoğunluğu 2 yıllık Biyomedikal Cihaz Teknolojileri alanında meslek yüksekokullarında eğitimlerine devam ediyor. Birkaç öğrencimiz ise farklı branşlarda mühendislik fakültelerini kazandı.”

OKULUMUZDAN mezun olan öğrencilerin artık kalifiye personel olduğunu ve aranan eleman olmaya başlandığını vurgulayan Cankol, şöyle devam etti: “Hastanelerin biyomedikal birimi hizmetlerinde, şu anda daha çok meslek lisesi ve meslek yüksekokullarının elektrik, elektronik gibi bölümlerinden mezun olan kişiler istihdam edilerek açık kapatılmaya çalışılıyor. Sonuç olarak ülkemizdeki özel ve kamuya ait hastane sayıları göz önüne alındığında büyük bir açıkla karşı karşıya olunduğu görülüyor.”

SEKTÖR kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde olduklarını ifade eden Cankol, öğrencilerin derslerde aldıkları teorik bilgileri, uygulamalarla tamamlayabilmeleri için sektörde faaliyet gösteren sağlık kuruluşlarına teknik geziler düzenlediklerini sözlerine ekledi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.