SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Bir yılda üç büyük başarı tesadüf değilmiş!

Bu haber 19 Ekim 2023 - 0:28 'de eklendi.

Gerçekleştirdiği ulusal ve uluslararası başarılı projelerle adından söz ettirmeyi başaran Torbalı Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, bu yıl üçüncü büyük ödülünü Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in elinden aldı.

ÖNCELİKLE TÜBİTAK 2204-4 Liselerarası Bilim Yarışmalarında İzmir Birinciliği ve Ege Bölgesi İkinciliği derecelerini alan okul, bu yıl ilk defa düzenlenen İzmir TEKNOFEST’e özel davet alarak Torbalı’yı temsil etme başarısı göstermişti. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Levent TOKSOY koordinatörlüğünde yapılan proje çalışmaları son olarak Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün düzenlediği “ Eğitimde Başarılı Örnekler “ yarışmasına katıldı. Lise kategorisinde 224 projenin başvurduğu yarışmada önce son 50 başarılı proje arasına girmeyi başaran okul, 17 Ekim’de Ankara’da yapılan final yarışmasında Türkiye İkincisi olmayı başardi. “Yazılım, Kodlama, Yenilikçi Fikirler ve Teknolojik Üretim” kategorik alanında yarışmaya katılan projede Flutter altyapısı ile Yapay Zeka tarafından desteklenen bir aplikasyon oluşturulmuş, bu uygulama ile dijital oyunlar, infografikler ve multimedyatik eğitim materyalleri hazırlanarak öğrencilerin hizmetine sunulmuş ve öğrencilerin büyük beğenisini toplamıştır. Okul müdürü Coşkun TAŞDEMİR’in desteği ile 2023-2024 eğitim öğretim yılı için şimdiden TEKNOFEST, TÜBİTAK 2204-A yarışmaları başta olmak üzere birçok yarışmada Torbalı’yı ve İzmir’i en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalara başlanılmıştır.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.