SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyasında hedefin üzerine çıkıldı

Bu haber 23 Şubat 2023 - 17:20 'de eklendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedelere yönelik sürdürdüğü ‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyası kapsamında Halk TV ekranlarında yapılan ‘Halk Dayanışması’ canlı yayınında 28 bin 466 aile için başlatılan kampanyada 33 bin 098 aile için 330 milyon lira toplanırken CHP Torbalı, kampanyaya 50 bin liralık destekte bulundu

KAHRAMANMARAŞ merkezli 7,7 ve 7,6’lık depremlerde yüz binlerce insanın evi yıkılmıştı. Evsiz kalan depremzedeler için ‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyası başlatıldı. Halk TV’de kampanyaya özel hazırlanan program yaklaşık altı saat sürdü. Depremzedelere kira desteğinde bulunmak isteyenler birkirabiryuva.org sitesinden, çadır ya da konteyner desteğinde bulunmak isteyenler umuthareketi.izmir.bel.tr sitesinden bağış yaptı. Ayrıca 444 40 35 aranarak bağış yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Halk TV ve bir grup sanatçı, aydın, yazar ve gazeteciden oluşan Dayanışmayı Canlandıralım Gönüllüleri’nin birlikte planladığı canlı yayında, İzBB’nin depremzedelerin barınma sorununa çözüm bulmak amacıyla sürdürdüğü ‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyası ile Umut Hareketi’nde yer alan konteyner ve çadır kampanyalarına bağış toplandı.

33 BİN 98 AİLE İÇİN 330 MİLYON LİRA TOPLANDI

TELEFONLARIN zaman zaman kilitlendiği kampanya kapsamında kimi yurttaş alyansını, kimi bir aylık maaşını bağışlarken kumbaraları ile kampanyaya katılan çocuklar da izleyenleri duygulandırdı. Kampanya kapsamında kira bağışı bekleyen 28 bin 466 depremzede için hedef tamamlandı. Öte yandan hedef aşılarak 4 bin 632 depremzedeye daha bağış toplanırken depremzedelerin yaralarını bir nebze de olsun sarmak için yapılan yayın öncesinde günlerce yayının duyurusunu yapan Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı İlçe Örgütü de, yayın esnasında 50 bin liralık bağışta bulundu. Programın sonunda Twitter hesabında bilgilendirmede bulunan Tunç Soyer, hedefin aşıldığını duyurdu. Soyer yaptığı paylaşımda; “Hedefimizi aştık… 33.098 ailemize kira desteği için 330 milyon ₺ topladık. Dayanışmamızı sürdürecek, büyütecek, yuva sıcaklığına hasret kalan depremzedelerimize hep birlikte destek olacağız” ifadelerini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.