SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Bir doktora 10 bin çocuk düşüyor

Bu haber 25 Haziran 2023 - 15:10 'de eklendi.

Torbalı Devlet Hastanesi’nde yeni yapılan atamalar ile mevcut çocuk doktoru sayısı 5’e yükseldi. Yaklaşık 50 bin çocuğun yaşadığı Torbalı’da son atamaların ardından her çocuk doktoruna 10 bin kişi düşüyor

TORBALI Devlet Hastanesi 70 bin metrekarelik arsa üzerindeki modern binası ve uzman doktor ekibiyle sağlık alanında yaptığı atılımlara devam ediyor. Devlet hastanesi, 7 katlı 250 yatak kapasitesi, poliklinikleri ve acil servisiyle 7/24 vatandaşlara sağlık hizmeti sunuyor. Hastanenin doktor sayısında yeni yapılan atamaların ardından artış oldu.

İZMİR’İN en fazla göç alan dış ilçesi olan Torbalı’nın nüfusu 201 bin oldu. Nüfusu artış hızının fazla olduğu ilçede çocuk sayısı da 50 bine dayandı. Torbalı’da yaşayan çocukların eğitimlerinden geri kalmamaları için yeni okul inşaatları devam ederken, Torbalı Devlet Hastanesi’ndeki 3 olan çocuk doktoru sayısı da 5’e çıktı.

HASTANEDEKİ her çocuk doktoruna ortalama 10 bin kişi düştüğü kaydedilirken, ebeveynlerin çocuklarının tedavisi için İzmir’deki hastanelere gitmesine gerek kalmadığı vurgulandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.