SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Bilim ve teknoloji Torbalı’da buluşuyor

Bu haber 26 Eylül 2021 - 18:45 'de eklendi.

Sema öğretmenin hayali gerçek oldu. Projenin hayata geçmesi için artık saatler kaldı.

BUNDAN iki yıl önce Torbalı Ticaret Odası 80. Yıl Ortaokulu Fen Bilgisi öğretmeni Sema Borçin Gökçe büyük bir hayal kurdu. Torbalı ilçesine bir TÜBİTAK 4007 projesini getirmek için görev yaptığı okulu ve Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına TÜBİTAK’a başvuru yaptı. Bilim ve Teknolojinin geniş kitlelere ulaşmasını hedefleyen TÜBİTAK 4007 projelerine başvurmak ve bu başvurunun onaylanmasını sağlamak öyle kolay bir iş değildir. Bir çok kurum ve kuruluşla iş birliği yapmak, sponsorlar bulmak ve çok büyük organizasyonların hazırlıklarını yapmayı gerektirir. Sema öğretmenin TÜBİTAK’a başvurusu yüzlerce başvuru arasından kabul edildi.

SADECE 54 PROJE ONAYLANDI

2019 yılında Türkiye genelinde TÜBİTAK 4007 projeleri için yapılan başvurularda sadece 54 proje onay aldı. İşte o projelerden biri Torbalı ilçesinden Sema öğretmenin projesiydi. Projenin adı “Bilim ve Teknoloji Torbalı’da Buluşuyor”. Torbalı ilçesi, İzmir İl geneli ve il dışından bir çok proje ortağı bulan ve adeta bir konsorsiyum ile proje başvurusu yapan, başvuru sürecinde günlerini, haftalarını, aylarını çalışarak geçiren, gece-gündüz çalışan Sema öğretmenin hayali gerçek olmuştu. Torbalı ilçesinin adını TÜBİTAK projelerine altın harflerle yazdırmayı başarmıştı. Küresel salgının başlaması nedeniyle projeler askıya alındığından Sema öğretmenin projesinin uygulanması bu yıla kaldı. Bilim ve Teknoloji Torbalı’da Buluşuyor projesinin uygulanması için artık saatler kaldı. Haftalardır süren hazırlıklar tamamlanmak üzere.

PROJE NELERİ İÇERİYOR

DÜZENLENECEK olan TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği oldukça zengin bir program içeriğine sahip. Konferanslar, söyleşiler, deney istasyonları, robotik kodlama atölyeleri, STEM atölyeleri, fen bilimleri, matematik, sosyal bilimler, tarımsal faaliyetler, elektrik deneyleri, eğitici oyunlar, bilimsel yarışmalar, inovasyon atölyeleri, nano teknoloji, sanat atölyeleri, zeka oyunları, planetaryum, bilimsel şovlar, geziler ve daha pek çok etkinliğe yer verilecek. Ayrıca mini konserler, dans gösterileri ve sahne şovları ile bilimsel şenlik havası fazlasıyla hissedilecek.

14 KURUM ORTAK OLDU

BAŞVURU sürecinin bile büyük bir emek ve sorumluluk gerektirdiği proje kapsamında tam 14 kurum ile protokol imzalandı. Projeye destek verecek kurumlar Torbalı Kaymakamlığı, Torbalı Belediyesi, Torbalı Emniyet Müdürlüğü, Torbalı Ticaret Odası, Torbalı Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, , Buca Eğitim Fakültesi, Ödemiş Deneme ve Bilim Merkezi, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, AKUT, Adana Genç Girişimciler Derneği, Tor-un Fabrikası,  Ege Üniversitesi Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Dokuz Eylül Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu olarak bildirildi.

3 GÜN SÜRECEK

29, 30 EYLÜL ve 1 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Bilim ve Teknoloji Torbalı’da Buluşuyor isimli Bilim Şenliğine binlerce kişi akın edecek. Kurulan bilim çadırları, etkinlikler, bilimsel deneyler öğrenciler tarafından, eğitimciler ve vatandaşlar tarafından izlenecek. Organizasyona Torbalı Belediyesi büyük katkılar yaptı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve T.T.O. 80. Yıl Ortaokulu Müdürlüğü hazırlıklar yapıyorlar. Sema öğretmen liderliğinde Torbalı ilçesinde tarihi günler yaşayacağız. Artık nefesler tutuldu ve hayaller gerçek olmak üzere. Tebrikler Sema öğretmen, teşekkürler Sema öğretmen. Torbalı, İzmir, Türkiye seninle gurur duyuyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.