SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

‘Bilim Şenliği’ Torbalı’daki 9 okulda görücüye çıkıyor

Bu haber 27 Nisan 2022 - 2:46 'de eklendi.

Tübitak 4006 Bilim Fuarları, Torbalı’da 9 okulda gün yüzüne çıkmaya başladı. Öğretmenler rehberliğinde öğrenciler tarafından hazırlanan projeler Torbalı Ticaret Odası 80. Yıl Ortaokulundan başlayarak sergiye çıktı ve farklı gün ve tarihlerde okul okul sergiler açılacak.

TEKNOLOJİ entegrasyonlu eserler, bilimsel deney ve gösterilerin yapıldığı, yaratıcı düşünme becerilerinin geliştirildiği çalışmalar ön planda. Öğrencilerin bilimsel düşünme becerilerini geliştiren bilim fuarları uzun süredir Milli Eğitim Bakanlığının desteklediği projeler arasında. Kodlama ve yazılım etkinlikleri ile sulama sisteminin, denizaltı çalışma prensiplerinin ve sensörlü cihazların da yer aldığı çalışmalar okulların bahçelerinde görücüye çıktı.

26 NİSAN tarihinde başlayıp 18 Mayıs tarihinde kapanış yapacak olan sergiler ve okulları şu şekilde: Torbalı Ticaret Odası 80. Yıl Ortaokulu Bilim Fuarı 26-27 Nisan, Torbalı Sema Karhan Anadolu Lisesi Bilim Fuarı 28-29 Nisan, Yeniköy Ortaokulu Bilim Fuarı 10-11 Mayıs, Cengiz Topel Ortaokulu Bilim Fuarı 11-12 Mayıs, Şht. Uzm. Çav. Tolga Sağlam Kız AİHL Bilim Fuarı 12-13 Mayıs, Şht. Uzm. Onbaşı Mustafa Eser İHO Bilim Fuarı 12-13 Mayıs, Kazımpaşa Ortaokulu Bilim Fuarı 16-17 Mayıs, Toki Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Bilim Fuarı 16-17 Mayıs, Torbalı Anadolu İmam Hatip Lisesi Bilim Fuarı 17-18 Mayıs’ta festival organize edilecek.

BU yıl farklı bir uygulamaya gidileceğini açıklayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Atila Işıkkaya, 9. Çağrı Dönemi kapsamında İlçe Bilim Fuarı Festivali organize edecekleri bilgisini paylaştı. Işıkkaya, sergiye çıkan bütün okulların seçme eserlerinin toplu bir şekilde belirli bir günde ve yerde bütün ilçe öğretmen, öğrenci ve halkının gezebileceği bir sergiye çıkartacaklarını belirtti. Haziran ayının ilk haftası içerisinde planlanan festival için planlamalar ise şimdiden başladı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.