SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Biçerdöverlerin tarlaya girebilmesi için kuruması beklenecek

Bu haber 19 Haziran 2023 - 2:05 'de eklendi.

Torbalı’da, son günlerde etkili olan yağışlar sebebiyle buğday hasadı gerçekleştirilemedi. Biçerdöverin hasat için tarlaya girebilmesinin Haziran sonlarına kadar sürebileceği söyleniyor. B

TÜRKİYE’NİN önemli tarım kentlerinden Torbalı’da, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle buğday hasadı gerçekleştirilemedi. İlçe genelindeki barajların düşük doluluk oranı ve kuraklık beklentisi, çiftçileri buğday hasadını beklemeye sevk etti. Yağışlar çiftçileri sevindirirken, buğdaylar tarlada beklemek zorunda kaldı.

Bölge çiftçileri, yağışların durması ve tarlaların kuruması sonrasında hasada başlamayı planlıyor. Meteoroloji verilerine göre, Torbalı’da yağışların bu hafta bitmesi bekleniyor. Tarlaların kuruması ve biçerdöverin hasat için tarlaya girebilmesi ise Haziran sonlarına kadar sürebilir. Yağışlar nedeniyle buğday kalitesinde bir düşüş yaşanması beklenirken, çiftçiler kuraklık nedeniyle yaşanan yağışların sevindirici olduğuna dikkat çekti.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.