SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Betonstar’da işçi kıyımı devam ediyor!

Bu haber 05 Ekim 2022 - 9:15 'de eklendi.

Beton pompaları imalatı yapan BETONSTAR Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de çalışan işçilere kıyım devam ediyor

FABRİKADA çalışan işçiler, Birleşik Metal-İş’e üye oldukları gerekçesiyle sıkıntılar yaşamaya başlamıştı. 250 işçinin çalıştığı fabrikada sendika hızla örgütlenerek 3 ay içinde çoğunluğu sağladı ve Çalışma Bakanlığı’ndan yetki aldı. Bu gelişme üzerine BETONSTAR patronu ilk olarak 21 işçiyi, ardından da  24 işçiyi daha işten çıkarmıştı.

SENDİKAL haklarını yerine getiren işçilerin fabrika bahçesindeki eylemi sürerken bu kez önceki gün bambaşka bir gelişme yaşandı. 25 işçi daha bu kez kod 46 ile işten çıkarıldı. Yüz kızartıcı suç olarak biline ve bir nevi hırsızlıkla ithaf edilen kod 46 ile işten çıkarılan işçiler sonrasında iş bulmakta büyük zorluk yaşıyor. Öte yandan işten atılan işçilerin fabrika önündeki direnişi devam ediyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.