SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Betonstar fabrikasında 21 işçi işten atıldı

Bu haber 02 Ekim 2022 - 4:07 'de eklendi.

Torbalı’da faaliyet gösteren Betonstar fabrikasında 21 işçi Birleşik Metal-İş Sendikasına üye olduğu için işten atıldı. İşçiler fabrika önünde direnişe başladı. 

TORBALI’DA faaliyet gösteren Betonstar fabrikasında 21 işçi Birleşik Metal-İş Sendikasına üye olduğu için işten atıldı. Sendika çoğunluk başvurusunu bakanlığa yaptıktan sonra fabrikada baskıların arttığı söylenirken, 21 işçi küçülme bahanesiyle işten atıldı. İşçiler ise dünden beri fabrika önünde direnişe başladı.

KONUYA ilişkin bilgi veren Birleşik Metal-İş İzmir Şube Başkanı Ali Çeltek, “Bu fabrikada yaklaşık üç aydan beri arkadaşlarla görüşüyoruz ve en son geçen hafta karar alıp örgütlenmemizi tamamlayarak bakanlığa başvurumuzu yaptık. 29 Eylül itibariyle bakanlıktan yetki belgemiz geldi.

ef ve amirlerin baskısıyla başta 21 işçi işten çıkarılmıştı. Bugün ise cumaya giden arkadaşlarımız dönüşte arkadaşlarına selam verdiği için onları da işten çıkardıklarını söylediler. Avukatımız, temsilcilerimiz ve üyelerimizle birlikte mücadele ediyoruz. Buradan da işvereni görüşmeye devam ediyoruz” dedi.

EMEK Partisi Torbalı İlçe Başkanı Seyfettin Bayramoğlu da bugün direnişteki işçileri ziyaret ederek, dayanışmanın ve mücadelenin önemine vurgu yaptı. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.