SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Besicilerin gözü hasatta

Bu haber 23 Mayıs 2023 - 1:11 'de eklendi.

Torbalı’da besicilik yapanların arazilerine ektikleri temel toprak mahsullerinden olan arpada hasat için geri sayım başladı. İstenilen boyut ve renge gelen arpa başaklarının tamamen kurumasıyla birlikte bir hafta sonra hasadının başlanması tahmin ediliyor.

TORBALI’DA üreticiler her  ekim sezonu en fazla kazanç sağlayabilecekleri ürününü belirleyerek arazilerine o ürünleri dikmeye özen gösteriyor. Çiftçiler bütün ekim sezonları da yaptıkları üretimlerle arazilerini boş kalmıyor. Üretilen ürünlerin bir kısmı fabrikalar da ham madde olarak kullanılıyor. Bir kısmı da semt pazarlarında satılıyor.

TORBALI’DA yetişen birçok ürün yurt geneline gönderilip buralarda alıcı buluyor. Aynı zamanda çok sayıda ürün yurt dışına ithal ediliyor. İlçede son yıllarda üretimin büyük bölümü mısır ve domatese döndü. Yaz aylarında mısır ve domates yetiştiren üretici kışın ise pırasadan vazgeçmiyor. Domates ve mısırın hasadına bir ay fazla bir süre varken ilçedeki hububat hasadı yaklaştı.

ÜLKEMİZDE ve dünyada her yıl oldukça yüksek miktarlarda elde edilen saman bitkinin olgunlaşmış saplarından ve yapraklarından oluşuyor. Dünyada her yıl 1,5 milyar ton saman ve benzeri bitkisel artık elde edildiği tahmin ediliyor.

BESİCİLERİN kış aylarında kullandığı temel yemlerin arasında başı çeken  arpa arazilerde beklenen uzunluğa ve iriliğe ulaştı. Şu an kuruma aşamasında olan arpanın hasadının bir hafta sonra yapılması bekleniyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.