SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Belediyenin 3 yılını değerlendirdi

Bu haber 19 Mayıs 2022 - 7:00 'de eklendi.

AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın, katıldığı canlı yayında Torbalı Belediyesi’nin 3 yıllık performansını değerlendirdi. Günaydın, Torbalı’nın yönetilemediğini söyledi

AK PARTİ Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın, Son Mühür ekranlarında yayınlanan “Haber Aktüel” isimli programda gazeteci Ayşegül Koç’un sorularını yanıtladı. Parti çalışmaları hakkında bilgi veren Günaydın, Torbalı Belediyesi’nin de 3 yıllık performansını değerlendirdi. Torbalı’nın sorunlarını ekrana taşıyan Günaydın, belediye yönetimine sert eleştirilerde bulundu. Sosyal medya hesaplarından yayınlanan programı Torbalı’dan da çok sayıda vatandaş izledi. Programı izleyen vatandaşlar da soru ve yorumları ile Günaydın’a destek verdiler.

TORBALI’NIN SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

CANLI yayında Torbalı’nın sorunlarını gündeme getiren AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın, “Torbalı’nın en büyük sorunlarından biri bozuk yollardı. 3 yıldır hemşehrilerimize çok çektirdiler. Yazın tozdan topraktan, kışın yağmur çamurdan bıktık. Araçlarda alt takım kalmadı, sanayide yedek parça kalmadı. Şimdi yavaş yavaş asfalt çalışması başlattılar. Onu da güzelim kilit taşlarını söküp, kara asfalt döküyorlar. Normalde tepki göstermemiz lazım. Kilit taşlarını söküp neden asfalt döküyorsunuz dememiz lazım, ama öyle bir noktaya geldik ki yapsınlar da nasıl yaparlarsa yapsınlar diyoruz. Asfalt, kilit taşı ayırt etmiyoruz artık. Torbalı halkı da nasıl olsa iki yılları kaldı diye birçok şeyi sineye çekiyor” dedi.

“ŞEHİR İÇİ ULAŞIMI OLMAYAN TEK İLÇE TORBALI”

GÜNAYDIN, “Torbalı’nın en önemli eksiklerinden biri de şehir içi ulaşımı. Dünyada şehir içi ulaşımı olmayan başka bir ilçe yoktur. Afrika’daki kabilelerde bile bir şekilde ulaşım var, ama Torbalı’da yok. Belediyenin beceriksizliği ve işbilmezliği nedeniyle şehiriçi hatları iptal edildi. Biz AK Parti olarak devreye girdik. Bölge milletvekilimiz Mahmut Atilla Kaya’nın girişimleriyle şoför esnafımızı bir araya getirdik. Bir toplantı yaptık, bu toplantıya belediye başkanı ve ilçe kaymakamı da katıldı. Şoför esnafının temsilcileri de geldi. Orada bir uzlaşı çıktı. Grup Başkanvekilimiz Özgür Erman Çağlar’ın da önemli katkıları oldu. Sonra İzmir Valimiz sayın Yavuz Selim Köşger de Torbalı için elini taşın altına koydu. Ama aynı özveriyi CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nden göremiyoruz. İnsanlar pazara çıkamıyor, hastaneye gidemiyor, çocuklar okula gidemiyor. Birkaç tane ESHOT gönderdiler Torbalı’ya, onlar da hem ihtiyacı karşılamaya yetmiyor, hem de şehir içinde trafik yoğunluğuna sebep oluyorlar. Öte yandan 100’den fazla şoför esnafımız da mağdur. Onlar da evlerine ekmek götüremiyorlar. Bu sorunun çözümünde CHP’ye samimiyet çağrısında bulunuyorum. Biz AK Parti olarak buradayız, siz de samimi bir şekilde bu sorunu çözmek istiyorsanız gelin ortak bir noktada buluşalım, Büyükşehir’deki bürokratik engelleri kaldırın ve Torbalı’nın şehir içi ulaşımını hep beraber çözelim” dedi.

“BİR KÖPRÜYÜ BİLE TAMİR EDEMİYORAR”

ELEŞTİRİLERİNE devam eden Günaydın, “Bakın çok daha kolay çözülebilecek bir sorundan bahsedeyim. Bir buçuk yıl önce yağışlar nedeniyle Fetrek çayı üzerinde bulunan köprümüz hasar aldı. Bu köprü 6-7 mahalleyi birbirine bağlıyor. Özellikle tarım alanlarına bir geçiş noktası. Sayın Tunç Soyer de gelip Torbalı’da söz verdi, Torbalı Belediyesi de defalarca söz verdi yeni köprü yapacağız dediler. Bırakın yeni köprü yapmayı, mevcut köprünün tamirini bile yapamadılar. Belediyenin kendi imkanlarıyla, kendi personeli ve kendi araçlarıyla tamir edilebilecek bir köprü bir buçuk yıldır kullanılamaz halde. O bölgede yaşayan vatandaşlarımız, muhtarlarımız sürekli basına demeç veriyorlar, ama CHP’nin nedense o bölgede yaşayan vatandaşlarımıza karşı farklı bir tutumu söz konusu. Dün bir kepçe gönderdiklerini duydum. İnşallah bir buçuk yıl aradan sonra bu köprüyü tamir ederler de vatandaşlarımızın mağduriyeti ortadan kalkar” dedi.

“SOSYAL YARDIM BÜTÇESİYLE KONSER YAPIYORLAR”

GÜNAYDIN, “Tüm dünyada bir pandemi krizi var, ekonomik sorunlar var, böyle bir dönemde tüm belediyeler sosyal yardım bütçelerini artırırken Torbalı Belediyesi sosyal yardım bütçelerini kısıp, festival ve şenlik bütçelerini artırıyor. Genel bütçede yok denecek kadar küçük bir sosyal yardım bütçesi konulmuş. Diyeceksiniz bütçede ne var, garip bir şekilde hizmete dair, yatırıma dair, projeye dair hiçbir şey de yok. Çim biçmişler, oturma bankı koymuşlar, faaliyet olarak bunları yazmışlar. Belediye bütçesinin nereye gittiği belli değil. Belediye yönetimine soruyoruz, 3 yıldır yaptığınız bir tane hizmet gösterin, onlar da gösteremiyorlar. CHP’li belediyeden zaten fazla bir beklentimiz yok Torbalı halkı olarak. Mevcut olanı korusalar razıyız ama maalesef onu da yapamıyorlar. Biz AK Parti olarak 2019 yılında belediyeyi devrettiğimizde Torbalı Belediyesi şehir dışında okuyan öğrencilerine burs veriyordu. CHP gelince o burslar kalktı. Sosyal marketimiz vardı. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız kendilerine verilen alışveriş kartları ile gidip evinin ihtiyaçlarını market konforunda alıyorlardı. CHP gelince o uygulamayı da bitirdi. Evde sağlık birimimiz vardı. Yaşlı, engelli ve hasta ne kadar vatandaşımız varsa tek tek dolaşıp ihtiyaçlarını gideriyorduk, tedavilerini sağlıyorduk, belediye ile vatandaş arasında bir aile bağı kurmuştuk, CHP gelince kısmen devam etse de o uygulamada bitme noktasına geldi. Biz AK Parti olarak köylerimize doğalgaz ulaştırırken CHP’li belediye Torbalı’da dere temizliği bile yapamıyor. Hadi diyelim o işler boyunuzu aşıyor, sokak ve cadde temizliği bile yapamıyorlar, çöpleri toplayıp çimleri biçemiyorlar. Parklar bahçeler kaderine terk edilmiş. Torbalı’da belediye var mı yok mu belli değil. Böyle bir belediye yönetimi ile karşı karşıyayız. Siyasi eleştiri olsun diye söylemiyorum bunları, CHP’nin Torbalı’da belediyecilikle uzaktan yakından alakası yok. Belediyecilik-particilik oynuyorlar. Taht kavgasına düşmüşler. Belediye kaynaklarını da çar-çur ediyorlar. Kendi meclis üyelerini maaşa bağlamışlar, AK Parti döneminde işe girdi diye yüzlerce vatandaşımızı işten çıkarıp yerlerine kendi partililerini koydular. Liyakat falan hak getire. Bütçenin neredeyse yarısı maaşlara gidiyor, ortalıkta çöp toplayacak işçi de yok, bir tane belediye yetkilisi de yok. Bu maaşların kime verildiği de belli değil. Biz AK Parti döneminde öğrencilerimize burs veriyorduk, onlar CHP’li meclis üyelerine maaş veriyorlar. Takdirini Torbalı halkına bırakıyorum” dedi.

“FAALİYET RAPORU KIRTASİYE İSRAFI”

TORBALI Belediyesi’nin faaliyet raporu hakkında da sert eleştirilerde bulunan Günaydın, “Bir faaliyet raporu getirdiler meclise. Mercekle inceledim, bir tane hizmet varsa çıkıp belediyeye teşekkür edecektim. Bir tane elle tutulur, gözle görülür hizmet yada proje bulamadım. 360 Milyon liralık bütçede Torbalı’nın sorunlarına çare olacak bir tane proje, bir tane yatırım, bir tane hizmet, bir tane eser yok. Sonradan ek bütçe ile bu rakamı 410 Milyon liraya çıkardılar. 50 Milyonluk ek bütçede de bir tane hizmet yok. Bu bütçenin önemli bir kısmını da arazi ve arsa satışlarından sağlayacaklar. Belediyenin ne kadar arsası varsa hepsini satma yarışına girmişler. Karşılığında da bir tane hizmet yok. Rapor diye önümüze getirdikleri dosya kırtasiye israfından başka bir şey değil. Bu belediyecilik anlayışı Torbalı’yı bir adım öteye götürebilir mi?” dedi.

“MEYDAN PROJESİ NEREDE?”

GÜNAYDIN, “Belediye binamız depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkıldı. Koskoca bir belediyeyi kültür merkezine sıkıştırdılar. Bir meydan projesi yapacağız dediler, yerin altına iki katlı otopark, üstüne belediye hizmet binası, yeşil alanlar, ticaret merkezi yapacağız dediler. Aynı bölgede bulunan Pazar yerini taşıyacaklardı. AK Parti döneminde şehrin merkezinde TOKİ’den aldığımız 22 dönümlük bir alana açık Pazar yeri yapacaklardı. Biz oraya bir spor kompleksi planlıyorduk, onlar asfalt döküp çizgi çektiler Pazar yeri yapacağız dediler. Bugün taşıyacağız, yarın taşıyacağız derken 2 yıl geçti. Pazarcı esnafımız istemiyor, vatandaşımız istemiyor, bir tek belediye yönetimi istiyor. Geldiğimiz noktada ne meydan projesi var ortada, ne otopark, ne hizmet binası nede ticaret merkezi” dedi.

“VERİLEN SÖZLERİN HİÇBİRİ TUTULMADI”

2019 seçimlerinde CHP’li belediye yönetiminin verdiği hiçbir sözün tutulmadığını belirten AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın, “Hangi birini sayalım, şehiriçi trafik sorununu mu sayalım, otopark ihtiyacını mı sayalım, şehir garajını mı sayalım, hangisini sayalım. Seçim döneminde verdikleri bir tane sözü yerine getirmediler. Her mahalleye taziye evleri yapacaklardı, kreşler yapacaklardı, 3 yıl geçti bir tanesini göstersinler numune olarak, bir tane!” dedi.

“2 YIL SONRA GİDECEKLERİNİ ONLAR DA BİLİYOR”

CHP’Lİ belediyenin Torbalı’ya hizmet etmek gibi bir derdi de yok, niyeti de yok diyen Günaydın, “2 yıl sonra gideceklerini onlar da çok iyi biliyorlar. Torbalı tarihinin en başarısız, en beceriksiz belediye yönetimi ile karşı karşıyayız. Torbalı halkı 2024’ü iple çekiyor. CHP anlayışı, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Torbalı’da da yerel yönetimler noktasındaki beceriksizliğini çok güzel bir şekilde gösterdi. Hemşehrilerimiz AK Partili belediyeyi çok özlediler. Yaptığımız saha çalışmalarında bunu net bir şekilde görüyoruz. Biz de Torbalı’da AK Parti olarak birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Torbalı’da 25 Bin üyeye ulaştık. Üye sayısında İzmir birincisiyiz. Vatandaşlarımızın partimize yoğun bir ilgisi var. Biz de teşkilat olarak bu sevgiye, bu ilgiye layık olabilmek için gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.