SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Belediye drone ile sinek popülasyonunun önüne geçiyor

Bu haber 02 Mayıs 2024 - 7:51 'de eklendi.

Gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevreyi miras olarak bırakmayı hedefleyen Torbalı Belediyesi, halk sağlığını doğrudan ya da dolaylı etkileyen unsurlarla mücadele çalışmalarını da hız kesmeden sürdürüyor. Bu kapsamda bir ilke imza atan belediye, drone ile ulaşılması zor dereler ve sazlık alanlarda aralıksız ilaçlama yaparak sinek popülasyonunun önüne geçmek istiyor

İZMİR Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdüren Torbalı Belediyesi, sivrisinek, karasinek ve uçkunla mücadele çalışmalarında teknolojinin tüm imkanlarını kullanıyor. Bu kapsamda Torbalı Belediyesi drone ile ulaşılması zor dereler ve sazlık alanlarda aralıksız ilaçlama yaparak sinek popülasyonunun önüne geçmek istiyor. Torbalı’yı geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirirken, gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevreyi miras olarak bırakmayı hedefleyen Torbalı Belediyesi, diğer taraftan halk sağlığını doğrudan ya da dolaylı etkileyen unsurlarla mücadele çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Özellikle yaz aylarında önemli bir halk sağlığı sorunu olarak ortaya çıkan sineklerle nisan ayının başından bu yana önemli mücadele veren Torbalı Belediyesi, Başkan Övünç Demir’in talimatıyla ilçede adeta seferberlik ilan etmiş durumda. Bir yandan dereler ve sazlık alanlar drone ve geleneksel yöntemlerle ilaçlanırken bir yandan da apartman bodrumlarındaki su birikintilerinden, inşaat sahalarına, kullanılmayan havuzlardan evlerin bahçelerindeki su tanklarına kadar birçok yer ilaçlanıyor.

DEMİR: GÜVENLİ BİR YAŞAM İÇİN ÇALIŞIYORUZ

SON olarak drone ile ilaçlama yaparak Küçük Menderes havzasında bir ilke imza atan Torbalı Belediyesi, böylelikle insan gücünün yetersiz kaldığı ve larvaların çoğunlukta bulunduğu sazlık alanlar ve dereleri ilaçlamış oluyor. İlçenin dört bir yanındaki su kanalları ve dereleri bu şekilde ilaçlayan Torbalı Belediyesi, bu yıl sinekleri büyük oranda ortadan kaldıracak, önümüzdeki sene ise sivrisineksiz bir yaz yaşatacak.

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, hız kazanan ilaçlama çalışmaları için, “Sivrisinek ve haşerelere karşı İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yürüttüğümüz ilaçlama çalışmalarına, drone ilaçlamamız ile katkı sağlamaya devam ediyoruz. Sağlıklı bir çevrede güvenli bir yaşam için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.