SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Belçikalıların Yeniköy’e açacağı taş ocağı halkın kantarında! Toplantı bugün!

Bu haber 13 Şubat 2025 - 0:46 'de eklendi.

Belçikalı Kimtaş Şirketi’nin Torbalı ilçesinde açmak istediği yeni patlatmalı taş ocağın halkın kantarına çıkıyor. Projenin ÇED toplantısı bugün Yeniköy Mahallesi’nde gerçekleşecek. Ocak sahası Metropolis Antik Kenti’ne yaklaşık 1,5 kilometre uzaklıktayken köylüler ocak sahasının etrafında köylülerin zeytinlikleri olduğu için projeye karşı çıktıklarını söyledi.

BELÇİKALI Collinet ailesinin sahibi olduğu Carmeuse Grup bünyesinde olan Kimtaş Kireç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin İzmir’in Torbalı ilçesinde açmak istediği yeni ocak ÇED başvurusu yaptı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yayımladığı proje tanıtım dosyasına göre; toplam 30 hektar alanda çalışmaları yapacak olan şirketin ruhsat (ÇED) alanı içerisinde ocak sahası, malzeme, pasa ve bitkisel toprak stok sahaları yer alacak. Sahadan alınan malzemenin, proje alanına yaklaşık 2600 metre mesafede bulunan, faaliyet sahibine ait kireç fabrikasında hammadde olarak kullanılacak.

TOPLANTI TARİHİ AÇIKLANDI

PROJEYLE ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Projenin ‘halkın bilgilendirilmesi ve sürece katılımı toplantısı’ tarihi ilan edildi. Şirket tarafından yapılan duyuruya göre toplantı 13 Şubat 2025 tarihinde (bugün) saat 11:00’de Yeniköy Mahallesi sınırlarındaki Örnek Köy Kıraathanesi’nde gerçekleştirilecek.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.