SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Beklenen yağmur bir türlü gelmeyince yağmur duasına çıktılar

Bu haber 17 Ekim 2022 - 0:12 'de eklendi.

Eylül ve ekim aylarında beklenen yağmurlar bir türlü yağmayınca toplu şekilde yağmur duasına çıktı.

TORBALI’NIN ve çevre ilçelerin köylerinde yağmur duasına çıkıldı. Okunan ilahiler sırasında duaya katılan vatandaşların bazıları gözyaşlarını tutamadı. Dua sonrası aşure dağıtıldı.

TORBALI sınırları içerisinde yer alan köylerin yanı sıra Torbalı’nın komşu ilçesi olan Bayındır’ın Arıkbaşı, Çiftçigediği ve Kızılcaova merkezlerinde yağmur duası gerçekleştirildi. Köy meydanlarında bulunan cami önünde gerçekleştirilen duaya çok sayıda vatandaş katıldı.

YAPILAN anons ile duaya katılan cemaatin büyük bir kısmı gerçekleştirilen bu hayra katıldı. Gerçekleştirilen duanın ardından bütün vatandaşlar evlerine dağıldı. Kur’an ardından Mevlit ve ilahiler de okundu. Okunan Kur’an, Mevlit ve ilahilerle birlikte duaya katılım gösteren bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

YAĞMUR duası yapılmadan önce 2 rekat namaz kılındı ve namazın ardından tövbe edildi. Tövbe edildikten sonra eller semaya açılarak Allah’a dua edilmeye başlandı.

Köylüler tarafından yapılan açıklamada, “Bölgemizde, hayvancılık ve buna bağlı tarımın yanında çiçekçilik de yapılıyor. Ekim ayında tarlalarımıza ekmemiz gereken silajlık mısır, yulaf, arpa gibi tarım ürünlerini yaşadığımız kuraklık nedeniyle henüz tarlalarımıza ekemedik. Bir an önce yağması gereken yağmurlar yağmazsa halimiz perişan” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.