SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

BBP Büyük Kurultayı’nda genel başkan adayı olan Tellioğlu Torbalı’ya geldi

Bu haber 04 Kasım 2023 - 16:18 'de eklendi.

Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) 12. Olağan Büyük Kurultayı’nda genel başkan adayı olan Cevdet Tellioğlu Torbalı’da verilen yemeğe katıldı. Tellioğlu, burada gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Olaylı kongre sürecine de değinen Tellioğlu, merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun sözünü hatırlattı ve ‘ya yeni bir yol yapacaksınız, ya da yeni bir yol bulacaksınız’ diyerek yeni bir oluşumun sinyalini verdi.

TORBALI’YA daha önce de geldiğini, tekrar gelmekten dolayı mutlu olduğunu anlatan Cevdet Tellioğlu, “Dostlarla bir arada olma şansını yakaladık. Uzun zamandır görmediğimiz kardeşlerimiz ağabeylerimiz vardı. Tekrar bir araya gelmek keyifliydi, sağolsunlar” dedi.

BBP TORBALI İLÇE BAŞKANI ZEYNEL FİDANER HASTANELİK OLMUŞTU

TORBALI İlçe Teşkilatı’na üye olan Cevdet Tellioğlu, Büyük Birlik Partisi’nin Ankara’da gerçekleşen 12. Olağan Büyük Kurultayı’nda mevcut Genel Başkan Mustafa Destici’ye karşı aday olmak istemiş, bazı partililerin tepkisi sonucu salonda arbede çıkmıştı. Yaşanan arbede sonrası Cevdet Tellioğlu ve kendisini partiye üye yaptığı gerekçesiyle BBP Torbalı İlçe Başkanı Zeynel Fidaner ile bazı partililer de dap edilmişti. Bu konu hakkında konuşmak istemediğini, ancak bir daha böyle şeyler yaşanmaması için bazı şeylerin tekrar edilmesi gerektiğinin altını çizen Tellioğlu, gazeteci Cemil Zeybeker’e özel açıklamalarda bulundu.

‘KONGREYİ ALACAĞIMIZI GÖRDÜKLERİ İÇİN BİZİ KÜRSÜYE YANAŞTIRMAMAK İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPTILAR’

BÜYÜK Birlik Partisi’nin (BBP) 12. Olağan Büyük Kurultayı Genel Başkan Adayı Cevdet Tellioğlu: “Maalesef gördük ki, Büyük Birlik Partisi’ndeki demokratik yapı tamamen ortadan kalkmış. Kongrede 12 kişi bir tek dilekçe vermek için kürsüye gitmesini engellemek için linç girişimi yapıldı. 12 adam gidecek ve sadece ve sadece bir tane dilekçe verecekti. Bunun için linç girişimi yapıldı. Niye? Önceleri bizi çok önemsemediler. Sonra baktılar ki 287 imza toplanmış. Bu ne demek? En az içeride 300 imza daha var demek. Bu da şu demektir ki, 600 imza ile siz zaten kongreyi alırsınız. Bunu fark ettikleri için dışarıdan tuttukları (Alperen olduklarına inanmıyorum, inanmak istemiyorum) ve içinde maalesef kandırılmış olduklarını düşündüğüm kardeşlerim ile bu 12 kişilik gruba saldırdılar. Dertleri elimizdeki imzalı belgeyi divana vermemizi engellemekti. Neden korkuyorsunuz? ‘Üye değil’ dediler, üye olduğumuz apaçık ortada. İmza toplayamaz dediler, topladık. Evraklarımız dahi almadılar, dokunmadılar.

‘O EVRAKLARI ALMAMAK İÇİN BİZİ KÜRSÜYE YANAŞTIRMADILAR’

EVRAKLARI verebilseydik üye olduğumuz ispatlanacaktı, seçime gidilecek ve delege kardeşlerimizin teveccühü ile zaten seçimi kazanacaktık. Eğer evrakları verebilseydik, onlar ‘üye değilsin’ diye bir satır belge verselerdi, tüzüğe ve kanuna göre üye olduğumuz için kongre iptal olacaktı. Bunu bildikleri için yapacakları bir tek şey kaldı, o evrakları almamak için bizi kürsüye yanaştırmadılar. Ne yaptılar peki? Arkadaşlarımızı (biri buradaki Torbalı İlçe Başkanımız), ‘ben kendisini üye yaptım’ diye kürsüye yürürken onu yönünü çevirip darp ettiler. Diğer kardeşlerimizi darp ettiler. Demokrasi nerede? Hani biz örgürlükçüydük?

‘GÖNÜL BAĞIMIZI KOPARDIK’

ARTIK biz Büyük Birlik Partisi’yle gönül bağımızı kopardık. Ama BBP’nin amblemini oluşturan hilal ve gül ile gönül bağımızı asla koparmadık. Tabela partisi kalsa bile o tabelanın bir değeri var. Bundan sonra BBP’de yer almayacağız. Artık, üye olmak için bile genel merkezden onay almanız gerekiyor. Bundan sonra birilerinin genel kurulda bile aday olması söz konusu değil!

‘SİYASİ MÜCADELEMİZİ HER HÂLÜKÂRDA YENİ YÖNTEMLERLE DEVAM ETTİRECEĞİZ’

BUNDAN sonra siyasi mücadelemizi her hâlükârda yeni yöntemlerle, -şehidimizin dediği gibi- ‘ya bir yol yapacaksın, ya da yol bulacaksın.’ Bulduksa bir sorun yok, bir oluşumla veya bir varlıkla yürüyeceksiniz. Ama bulamazsanız o zaman bir yol yapacaksınız. Başka yolunuz yok. Bu milletin refahını ve gelişmesini istiyorsanız bunu yapmak zorundasınız.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.