SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Bayram sonrası ikinci el araç fiyatları uçacak! Sercan Tucan uyardı…

Bu haber 20 Nisan 2023 - 5:37 'de eklendi.

Ramazan bayramı öncesinde ve ardında ikinci el araç fiyatlarında bir artış bekleniyor. Peki, bu artışın sebebi ne? Torbalı’daki sektör temsilcisi Sercan Tucan soruyu cevapladı

İKİNCİ el araç fiyatlarının artmasının ardından birçok neden bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de her bayram öncesi ve sonrası fiyatların artması. Ramazan Bayramı öncesinde ve sonrasında ikinci el araç fiyatlarında artış beklediğini ifade eden Galerici Sercan Tucan, fiyat artışının temel sebeplerini madde madde sıraladı:

  1. TALEP ARTACAK

RAMAZAN Bayramı süresince pek çok insan, sevdikleriyle bir araya gelebilmek için seyahat etmek zorundadır. Bu durum, otobüs, uçak veya tren bileti fiyatlarının artmasına sebep olurken, aynı zamanda ikinci el araç talebinin de artmasına yol açacaktır. Çünkü insanlar, bayram boyunca seyahat edebilmek için sıfır kilometre araç almak yerine, daha ekonomik bir seçenek olan ikinci el araçlara yönelebilirler. Ayrıca Ramazan Bayramı boyunca her yıl olduğu gibi arabalarını yenilemek isteyenler de olacaktır. Bu da ikinci el araç talebinin artmasına neden olabilir. Talep arttıkça arzın sabit kalması durumunda fiyatlar yukarı çıkacaktır.

  1. DÖVİZ KURLARINDAKİ ARTIŞ

DÖVİZ kurlarındaki artışlar, ithal edilen ürünlerin fiyatlarını doğrudan etkiler. İkinci el araçlar da bir bakıma ithal üründür. Sıfır araçlara doviz kuru kaynaklı zam her zaman gelir. Bu nedenle, döviz kurlarında yaşanan artışlar, ikinci el araç fiyatlarının artmasına sebep olabilir.

  1. ARAÇ PARÇALARINA GELEN ZAMLAR

SON dönemde, birçok araç parçasına gelen zamlar, tamircilerin işlerini zorlaştırdı. Bu durum, araçların tamirat ve bakım masraflarının artmasına sebep oldu. Bu durum ise, ikinci el araç fiyatlarına da yansıyabilir. Çünkü, araç sahipleri daha yüksek tamirat masrafları nedeniyle araçlarını satmayı tercih edebilirler. Böyle bir durumda, arzın artması da fiyatların düşmesine neden olabilecektir.

  1. ULAŞIM PROBLEMİ

BAZI bölgelerde, toplu taşıma imkanlarının yetersiz olması nedeniyle insanlar özel araçlar kullanmak zorunda kalırlar. Özellikle bayram döneminde yoğunluk arttığı için trafik de daha da sıkışır. Bu nedenle, insanlar kendilerine özel bir araç satın almayı tercih edebilirler. Sınırlı sayıda aracın olduğu bölgelerde, bu durum ikinci el araç fiyatlarının artmasına neden olabilir.

  1. SATICILARIN FİYAT POLİTİKALARI

SATICILAR, araçlarını mümkün olan en yüksek fiyattan satmak isteyebilirler. Talebin artması ve stokların daralması nedeniyle satıcılar fiyatları yükseltebilirler. Ayrıca bazı satıcılar, kendi araçlarının değerinin üzerine bir kar marjı ekleyerek fiyatları yükseltmektedirler.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.