SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Başkan Tekin, komşu ilçedeki Süt İşletme Fabrikası’nın açılışına katıldı

Bu haber 28 Ekim 2023 - 8:01 'de eklendi.

Bayındır 100’üncü yıl Süt İşleme Fabrikası açıldı. Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin de törendeki yerini aldı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla “Her fabrika bir kaledir” söylemi ile hayata geçirilen Bayındır Süt İşleme Fabrikası’nın açılış töreni yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra; CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Bayındır Kaymakamı Emin Kaymak, İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ömer Gökhan Tuncer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SOYER: ASIL SAHİPLERİ ÜRETİCİLERİMİZ

FABRİKANIN asıl sahiplerinin üreticiler olduğunu belirten Başkan Soyer, “Bir Cumhuriyet eseri olan Bayındır Süt Fabrikamızın açılış töreninde sizlerle bir arada bulunmanın sevincini ve gururunu yaşıyorum. Milletin Efendileri! Görüyorum ki gözlerinizdeki ışık fabrikamızı ışıl ışıl aydınlatıyor. Her birinizin içindeki heyecanı, coşkuyu çok iyi okuyorum. Şunu çok iyi biliyorum. Burası sadece bir fabrika değil. Burası bir kale. Ve burayı İzmir Büyükşehir Belediyesi kurmadı. Bu kaleyi siz kurdunuz. Ellerinizle, tırnaklarınızla, alın terinizle kurdunuz. Burayı, gün ağarmadan uyanıp süt sağan o nasırlı eller kurdu. Çatlamış parmaklarıyla tohum serpen, arık açan, ot biçen, cefakâr kadınlar kurdu.

Burası yemeyip yediren, taşın suyunu sıkan, ömrünü toprağına adamış babalarımızın, dedelerimizin kalesi. Bu fabrika, İzmir’in dağlarını gece gündüz arşınlayan çobanlarımızın eseri. Atalarımız Cumhuriyeti nasıl kurduysa… Bu fabrikayı hep beraber işte böyle kurduk. Ama engelleri bir bir aşarak… Sabrederek. İnanarak… Nasıl ki bir kale taş taş, duvar duvar, burç burç kurulursa, biz de bu fabrikayı işte öyle kurduk. Şunu bilin ki, sizler ürettikçe, bu kale bu ülkenin topraklarını korumaya devam edecek. Milletimizin Efendileri! Bu fabrika sizindir kardeşlerim. İzmir’in Bayındır Süt Fabrikası, vatanımıza ve milletimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.