SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Başkan Tekin İkizdere fidanlarını toprakla buluşturdu

Bu haber 27 Aralık 2021 - 19:20 'de eklendi.

İkizdereliler, taş ocağından kurtardıkları fidanları İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer eşliğinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, kadın direnişini ve katledilen kadınların anısını yaşatmak için oluşturduğu Turuncu Bahçe’ye dikti. Törene Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin de katıldı.

RİZE’DE İyidere Lojistik Limanı İnşaatı’nda kullanılmak üzere İşkencedere Vadisi’nde açılmak istenen taş ocağına karşı yöre halkının mücadelesi sürüyor. İkizdere’de aylardır süren doğa talanına karşı direnen köylüler, kurtardıkları fidanları İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kadın direnişini ve katledilen kadınların anısını yaşatmak için oluşturduğu Turuncu Bahçe’ye dikti.

ETKİNLİĞE İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin de katıldı. Tekin’in, programa katılan tek ilçe belediye başkanı olarak gözlerden kaçmadı.

“İKİZDERE’DE dozerlerin önünden kurtardığımız fidanları, kadına şiddet konusunda farkındalık yaratmak amacıyla İzmir Turuncu Bahçeye dikiyoruz” şeklinde duyurulan etkinlik için Rize’den yola çıkan İkizdere Çevre Derneği üyeleri önceki akşam İzmir’de Kıbrıs Şehitler Caddesi’nde bir araya geldi. Grup tulum eşliğinde “İkizdere taş ocağı olmasın” sloganları attı.

BU sabah da Turuncu Bahçe’ye gelen İkizdere Çevre Derneği üyelerinden ve direnişin sembol kadınlarından Ayşe Albayrak, Büyükşehir Belediye Başkanı  Tunç Soyer ve Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin’le İkizdere’den getirdikleri fidanları Turuncu Bahçe’ye dikti. Geçtiğimiz günlerde İkizderelilerin direniş alanı “acil kamulaştırma” kapsamında icra yoluyla boşaltılmıştı ve yapılmak istenen taş ocağı ile bağlantı yoluna isabet eden taşınmazlar yıkılmıştı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.