SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Başkan Soyer’den seçim yorumu: Benim kaybetme ihtimalim zayıftır!

Bu haber 05 Kasım 2023 - 23:21 'de eklendi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda kendine destek verdiğini belirterek “Genel Başkan değişirse ne olur onu bilmiyorum ama en azından şunu biliyorum k Genel Başkanın zihninde böyle ibr netlik var” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı 2024i çin ise “Ben İzmir’de bir sürpriz yaşanacağını düşünmüyorum, kendi adıma söylüyorum benim kaybetme ihtimalim zayıftır” mesajını verdi.

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gazeteci Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı. Programın gündeminde yerel seçim, adaylık ve kurultay süreci vardı.

YEREL YÖNETİCİLER OLARAK BU HİKAYENİN DIŞINDA OLMAK LAZIM

‘SOSYAL demokrasi’ vurgusu ekseninde ve partiyi sağa kaydırma eleştirilerinin gölgesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğinin tutarsızlık içerip içermediğine yönelik soruyu yanıtlayan Soyer, “Şöyle bir tutarsızlık yok, bütün bunları hangi gaye ve beklentilerle yaptığını 3 aşağı 5 yukarı biliyorum. Bunların ne kadar başarıya ulaşıp ulaşmadığı ayrı bir şey… Bütün bu süreçte Kemal Bey’in söylediklerinin, Özgür Bey’in söylediklerinin kendi içinde doğruları olduğunu düşünüyorum ama dahası biz 6’sı sabahından itibaren başka bir şey yaşamaya başlayacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılında CHP’yi yerelde alternatif hale getirecek bir çabanın içine gireceğiz. Şu anda iktidarın sahip olduğu güç o kadar büyük bir güç ki bu güç sadece yerelde dizginlenebilir ve kontrol edilebilir. O nedenle yerel seçimler çok önemli. O nedenle bu rekabet ve parti içi kurultay sürecinde herkese yaptığım telkini burada da söyleyeyim, bizim en azından yerel yöneticiler olarak bu hikayenin biraz dışında durmamız lazım. Kendi şehirlerimizde çok doğru işler yapmalıyız. Ben bu tartışmalarda yerel yönetici olarak taraf olmanın doğru olmadığını düşünüyorum ve bu tartışmalara o nedenle girmiyorum” diye konuştu.

GENEL BAŞKANIN NİYETİNDE TEREDDÜT YOK

SOYER programda adaylığı ve Kılıçdaroğlu’nun adaylığına bakışı hakkında da net mesajlar verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı konusunda bir belirsizlik olmadığını ifade ederken kentte gündem olan Kılıçdaroğlu-İzmir iş dünyası görüşmesine atıfta bulunarak, “Aslında belirsizlik yok. Oraya giden iş insanlarına böyle bir şey söylemiş Genel Başkan. Onlar da bunu ifade ettiler. Sadece bu bir Parti Meclisi kararına dönüşmedi. O da kurultaydan sonra parti meclisine gidecek. Yani Genel Başkanının niyeti konusunda bir tereddüt yok” dedi. Soyer, ‘Kılıçdaroğlu yola devam ederse Parti Meclisi O’na rağmen bir karar alabilir mi?’ sorusuna da “Zannetmiyorum” yanıtını verdi. Soyer, “Genel Başkan değişirse ne olur onu bilmiyorum ama en azından şunu biliyorum ki Genel Başkanın zihninde böyle bir netlik var” dedi.

BENİM KAYBETME İHTİMALİM ZAYIF

SOYER’DEN İYİ Parti’nin Ümit Özlale’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını açıklamasının 2024 sandığında CHP açısından bir risk olmayacağını ifade etti. Soyer, “Ben İzmir’de böyle bir risk görmüyorum. Benim çalışkan bir belediye başkanı olduğumu İzmirli biliyor. Yaptıklarımızın anlatılması konusunda eksiklerimiz olabilir. Ben yüzde 58’le çekilmiştim, 14-28 Temmuz arasında yüzde 57 gözüküyor. İzmirli çok eleştirel bir seçmendir, çok ince eler sık dokur ve en doğru kararı ver. Ben İzmir’de bir sürpriz yaşanacağını düşünmüyorum, kendi adıma söylüyorum benim kaybetme ihtimalim zayıftır” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı, ‘AK Parti’nin göstereceği aday etkiler mi?’ sorusuna ise, “Hakikaten kim olacağına bağlı ama fark kapanmaz” yanıtını verdi.

 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.