SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Başhekim Çavdar: ‘Sağlıklı nesiller emzirilen bebeklerden oluşacak’

Bu haber 13 Ekim 2021 - 22:00 'de eklendi.

17 Ekim Emzirme Haftası kapsamında Torbalı Devlet Hastanesi’nde ‘Emzirme Haftası Etkinliği’ düzenlendi. Etkinlikte konuşan Başhekim Dr. Miraç Çavdar, “Bir bebeğin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için ideal beslenme yöntemi emzirmedir” dedi.

TORBALI Devlet Hastanesi’nde anne sütünün ve emzirmenin önemine dikkat çekmek, bu konuda farkındalığı arttırmak amacıyla ‘Emzirme Haftası Etkinliği’ düzenlendi. Hastanede stant açılarak polikliniklere tedavi amacıyla gelen anne ve anne adaylarına ‘ilk 6 ay sadece anne sütü’ ilkesiyle, anne sütü, emzirmenin önemi, emzirme teknikleri konularında eğitimler verildi. Başhekim Miraç Çavdar, “Bütün bebekler ve çocuklar sağlıklı olmak, sağlığını korumak için yeterince beslenme hakkına sahiptir. Emzirme ise; bebeklere ve çocuklara bu hakkı sağlayan en ideal yöntemdir. Sağlıklı bir büyümeye giden yolda atılması gereken ilk adım anne sütü ile emzirmenin korunması, desteklenmesi ve yaygınlaştırılmasıdır” dedi.

“ANNE sütü; yeni doğan bir bebeğin ilk 6 ay ihtiyacı olan her besini tek başına sağlayabilen en doğal, en taze, en ekonomik besin olma özelliğine sahiptir” diye konuşan Başhekim Çavdar, “Bebekler 6.aydan sonra da ek besinlerle beraber 2 yaş ve üzerine kadar emzirilmeye devam edilmelidir. Anneler doğum öncesi, doğum sırası ve doğum sonrasında hem aileleri ve toplum tarafından hem de sağlık sistemi tarafından desteklenmelidir. Bu nedenle amacımız emzirmenin korunması, özendirilmesi, desteklenmesi ve yapay beslenmenin çocuk sağlığı üzerine olumsuz etkilerinin halkımıza duyurulması ve annelerimizin bilinçlenmesine katkıda bulunmaktır. Anne sütü mucizedir” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.