SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Baş ağrısı baharı sevmez

Bu haber 28 Nisan 2023 - 23:45 'de eklendi.

Tınaztepe Torbalı Hastanesi Beyin Cerrahisi Polikliniği Doktoru Op. Dr. Mehmet Davut Uçar, baş ağrıları ve migrenin bahar aylarında artış gösterdiğini, özellikle küme baş ağrısı bahar aylarında dönemsel ataklarını gerçekleştirdiğini söyledi.

  1. DR. Uçar, ‘Bahar aylarında ısı ve basınç değişikliğine bağlı migren benzeri ağrılar ve sinüs iltihaplanmasına bağlı sinüzit ağrılarında artma olur. Bunun dışında zemininde beyin damar hastalığını ve hipertansiyon olan orta yaş grubunda, beyin anevrizma görülme sıklığında artma gözlenmektedir’ diye konuştu.

‘ANİ BAŞ AĞRISI VE ŞUUR BULANIKLARI GÖRÜLMEKTEDİR’

‘BEYİN anevrizması beyin damarlarında damar duvarındaki yapı bozukluğundan dolayı damarın balonlaşmadır’ diye konuşan Tınaztepe’li Bayin Cerrahı Op. Dr. Mehmet Davut Uçar, ‘Havaların etkisi ile kan basıncındaki ani değişiklikler bu baloncuktan kan sızmasına neden olur. Sonuçta ağrı kesicilerden fayda görmeyen şiddetli ani baş ağrısı ve şuur bulanıkları görülmektedir. Bu aylarda gözüken baş ağrılarını önemsemek gerekir.  Doktora başvurmak önemlidir’ diyerek uyarıda bulundu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.