SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Bardacıkta hasat devam ediyor

Bu haber 28 Temmuz 2022 - 0:53 'de eklendi.

İncirin en özel türü olan bardacıkta hasat sürüyor. İzmir’in en lezzetli bardacık inciri Torbalı’da yetişiyor.

ÖZELLİKLE Çapak Mahallesi’nde yetiştirilen bu incir çeşidi, Saipler, Karakızlar, Karaot, Dağkızılca, Bozköy gibi bölgelerde de bulunuyor.

İKİ hafta önce hasadı başlayan bardacık inciri, bu yıl yüksek verimiyle dikkat çekiyor. Her gün tonlarca incirin hasat edildiği Torbalı’ya, bölgedeki birbirinden büyük marketlerin temsilcileri gelerek incir alıyor. 15 Eylül’e kadar devam etmesi beklenen hasat, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte başlıyor.

GENELLİKLE Çapak’ta yetiştirilen ve burayla özdeşleşen bardacık incirinin büyük ilgi gördüğünü dile getiren Torbalı Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin, “Bardacık inciri, dünyaca ünlü bir incir çeşididir ve sadece bu bölgede yetişiyor. İzmir’de en erken bardacık inciri Torbalı’da çıkar. Her gün ağarmadan üreticiler tarlaya girer, sabah 09.00’a kadar köy meydanında kurdukları stantlarda incirleri aracılara satar” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.