SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Balıkçı Turgut’tan levrek buğulama tarifi!

Bu haber 18 Kasım 2022 - 9:45 'de eklendi.

Deneyimli balıkçı Turgut Öztaş, mükemmel levrek buğulama yapmanın püf noktalarını anlattı

LEVREK balığını seviyorsanız, buğulama hali ile etinin nasıl daha da lezzetli olduğunu biliyorsunuzdur. Kapalı pazaryerinde hizmet veren Erol Balıkçılık işletmecisi Turgut Öztaş, mükemmel bir levrek buğulama yapılışını anlattı:

MALZEMELER

2 adet levrek balığı filetosu

1 çorba kaşığı tereyağı

1 adet ince doğranmış soğan

8 adet mantar

1 adet kabuğu soyulup ince doğranmış domates

1 adet küp şeklinde doğranmış patates

Yarım defne yaprağı

Dilimlenmiş yarım limon

1 çay fincanı un

Tuz

Karabiber

KAPAKLI bir bakır tavaya tereyağını alın. Önce soğanı, sonra ince doğranmış mantar, patates ve domatesleri koyun. Balıkları bu malzemenin üzerine yerleştirin. Limon dilimlerini, defneyaprağını tuz ve karabiberi ilave edin.

UNU su ile ezip, cıvık bir hamur oluşturun. Bu cıvık hamuru tencerenin kenarına sürerek kapağı kapatın ve kaynamaya bırakın. Kaynayınca hamur kabaracak ve balık buharı ile pişecek. Bu şekilde 15 dakika pişirdiğiniz balığı, ılındıktan sonra servis yapabilirsiniz.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.