SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

‘Balık az olunca fiyat yükseliyor’

Bu haber 27 Ocak 2022 - 0:03 'de eklendi.

Balıkçıların kuvvetli rüzgârda tekneleriyle denize açılıp, avlanamaması nedeniyle tezgâhlardaki çeşitlilik azaldı. Stoklardaki balıklar da tükenince fiyatlar arttı.

Torbalı’da etkili olan soğuk hava ve denizlerdeki fırtına nedeniyle balıkçılar, ava çıkamayınca tezgâhlarda balık çeşitleri azaldı; fiyatlarda ise artış gözlendi. Karadeniz’de son haftalarda etkili olan kar yağışı ve fırtına, balık tezgâhlarını da vurdu.

‘BALIK AZ OLUNCA FİYATLAR YÜKSELİYOR’

Kapalı pazaryerinde hizmet veren Erol Balıkçılık’ın işletmecisi Turgut Öztaş, “Hava şu anda soğuk. 4-5 gündür esiyor. Az da olsa balık geliyor ama biraz yüksek fiyatlı” dedi. “Şu anda havada fırtına var ama yarın ne olur bilmiyoruz. Balık az olunca fiyatlar yükseliyor” diyen Öztaş, “Şu an balığın tam yenilme zamanı çünkü balık yağlandı, yağlı balık lezzetli olur. Fiyatlar yine de uygun sayılır. Soğuk havada balığa çıkamadıkça fiyatlar aynı kalmıyor. Kültür balıkları ise fiyat olarak fazla değişmiyor” diye konuştu.

‘FİYATLAR DÜŞERSE DAHA RAHAT ALABİLİRİZ’

Balık almaya gelen Ahmet Durmuş, “Tabi ki balık seviyoruz. Lüfer, çinekop, hamsi, istavrit yemeyi tercih ediyoruz genel olarak. Hangisi uygun olursa alıyoruz ama benim tercihim lüferden yana’ dedi. İrfan Salman da, “Alabilirsek ancak mezgit, istavrit alıyoruz. Hamsi alıyoruz ama o da şu anda yok. Kar dolayısıyla yollar kapalı, balık az geliyor. Fiyatlar düşerse daha rahat alabiliriz” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.