SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Balığın kafasından çıkan taşlar böbrek taşına iyi geliyor

Bu haber 24 Şubat 2021 - 9:40 'de eklendi.

Sonbahar mevsiminde görülmesine rağmen bu günlerde balıkçıların yüzünü güldüren kaya levreği balığı, kafasında taşıdığı taşlarla şifa dağıtıyor. Kafasında gözlerinin arka kısmında sağ ve sol tarafta beyaz taşlar bulunan kaya lezreği, balıkçıların ağlarına takılıyor. Balıkçılar tarafından ‘minekop’, ‘eşkina’ ve ‘mavroşgil’ olarak adlandırılan beyaz taşlar, böbrek taşlarının düşmesinde yardımcı oluyor

NADİR avlanan bir balık olan kaya levreği balığının kafasında taşıdığı taşların böbrek taşı rahatsızlığına iyi geldiğine inanılıyor. Torbalı’daki Erol Balıkçılık’ta satılan bu taşlara ilgi bir hayli yoğun. Kafasında gözlerinin arka kısmında sağ ve sol tarafta beyaz taşlar bulunan kaya levreği, balıkçıların zaman zaman ağlarına takılıyor. Balıkçılar tarafından ‘minekop’, ‘eşkina’ ve ‘mavroşgil’ olarak adlandırılan bu balıkların kafalarında bulunan beyaz taşlar, un kıvamına gelecek kadar dövüldükten sonra limonla karıştırılıp 2 gün buzdolabında bekletildikten sonra 1 çay kaşığı zeytinyağı ile içildiğinde böbrek taşlarının düşmesinde yardımcı oluyor.

‘BU İLAÇLA TAMAMEN YOK OLUYOR’

Bu taşlarla hazırlanan ilaç ile böbrek taşı rahatsızlığı bulunan hastalara şifa kaynağı oluyor. Torbalı’daki Erol Balıkçılık’ın işletmecisi Turgut Öztaş, “Bu taş hemen hemen her balıkta bulunuyor ama asıl makbul olanı kaya levreği adlı balıkta mevcut. İlaçlar, balıkların beyninden çıkardığımız 5 taştan yapılıyor. Halis zeytinyağı, soda ve limon karışımıyla yapılan ilaç, bir gün ayazda beklettikten sonra hazırlıyor. Bu ilaçla böbrek taşı tamamen yok oluyor. Lazer ile kırılan taş yeniden çıkabiliyor ama bu ilaçla tamamen yok oluyor” iddiasında bulundu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.