SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Bakan Pekcan: ‘Müteahhitlik sektörümüz, 418,7 milyar dolar değerinde 10 bin 525 proje üstlenmiş bulunmaktadır’

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan,” Müteahhitlik sektörümüz, dünyanın 128 farklı ülkesinde 418,7 milyar dolar değerinde 10 bin 525 proje üstlenmiş bulunmaktadır“ dedi.

Bu haber 20 Ocak 2021 - 6:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ‘Türkiye Müteahhitler Birliği binasında yapılan 2020 yılı Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Toplantıda Bakan Pekcan’ın yanı sıra Türkiye Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün ve Türk Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aker de katıldı.Bugüne kadar farklı kıtalarda 128 farklı ülkede gerçekleştirilen projelerle, küresel ölçekte takdir kazanmış müteahhitlik sektörümüz; Türkiye’nin yüz ağartan, marka sektörlerinden biri olmaya devam etmekte olduğunu belirten Bakan Pekcan, “Her zaman ifade ettiğimiz gibi ilk kez 1972 yılında Libya’da üstlenilen liman projesi ile başlayan yurtdışı müteahhitlik serüvenimiz, 48 yılı geçen süre içerisinde büyük ilerlemeler kaydetmiş ve hizmet sektörlerimiz arasında en yetkin ve rekabetçi sektörlerden birisi konumuna ulaşmıştır. İnşaat sektörümüzün girişimciliği ve hızlı hareket kabiliyeti sayesinde Türk müteahhitlik sektörü, dünyadaki siyasi ve ekonomik dalgalanmalar gibi konjonktürel gelişmelere rağmen, güçlü performansını devam ettirmektedir. Bugün itibariyle, müteahhitlik sektörümüz, dünyanın 128 farklı ülkesinde 418,7 milyar dolar değerinde 10 bin 525 proje üstlenmiş bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN