SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü öğrencileri Amerika yolcusu

Bu haber 26 Şubat 2022 - 1:36 'de eklendi.

Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü öğrencileri, Antalya’da gerçekleşen Destınatıon Imagınatıon 2022 turnuvasında ödül alarak Amerika’daki Global Fınals’a gitmeye hak kazandı

DÜNYANIN en büyük eğitim programı olan Destination Imagination, takımların hayal gücünü kullanarak yenilikçi, özgün fikirler üretmesini hedefleyen, STEAM (bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik) prensiplerini öğrenmelerini sağlayan ve çözüm geliştirmeleri amaçlayan gönüllü bir kuruluştur.

AMERİKA’NIN 45 eyaletinde, dünyada 30’dan fazla ülkede yapılan turnuvalarda Technical (Teknik), Scientific (Bilimsel), Engineering Design (Mühendislik), Fine Arts (Güzel Sanatlar), Improvisational (Doğaçlama), Service Learning (Sosyal Sorumluluk), Early Learning (Erken Öğrenme) ve Instant Challenge (Anlık Görev) gibi takım görevleri bulunmaktadır. Her ülkede kendi alanlarında ve seviyelerinde ilk üçe giren ve jüri özel ödülü alan takımlar Amerika’da gerçekleşen Global Finals’a katılmaktadır.

BAHÇEŞEHİR Koleji İzmir Güney Kampüsü 7.sınıf öğrencilerinden oluşan Cloud Walkers takımı bu yıl Destination Imagination turnuvasına katıldı.

CLOUD Walkers takımı, 17 – 20 Şubat 2022 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşen DAT 2022 turnuvasına Improvisational (Doğaçlama) alanından Middle School (Ortaokul) seviyesinde katıldı. Anlık görevden tam puan alan öğrenciler, takım görevinde de eğlenceli, benzersiz ve yaratıcı performanslarıyla tunuva değerlendiricileri tarafından takdir edildi. Öğrenciler, turnuvada hem takım görevi hem de anlık görevde üstün başarı sergileyerek, en sıradışı ve yaratıcı performans ödülü olan Da Vinci Award aldılar. Bu ödül aracılığıyla 21-24 Mayıs 2022 tarihleri arasında Kansas City, Missouri, Amerika’da gerçekleşecek olan Global Finals’a gitmeye hak kazanmışlardır. Dünyadan yüzlerce takımın katılacağı en büyük yaratıcılık turnuvasında öğrenciler ve takım sorumlusu ülkemiz temsil edecek olmanın gururunu yaşamaktadır.

BAHÇEŞEHİR Koleji İzmir Güney Kampüsü Yabancı Diller Zümre Başkanı ve Takım Sorumlusu Neslihan Akkan, turnuvaya hazırlık sürecinde öğrencilerle çeşitli hedefler üzerine doğaçlama çalışmaları yaptıklarını; sınırlı sürede karakterler üreterek, giriş, gelişme, sonucu olan yaratıcı performanslar sergilediklerini belirtti. Neslihan Akkan, “Öğrencilerim, gösterdikleri üstün performansla birlikte takım çalışması, yaratıcı ve eleştirel düşünme, özgüven, zaman yönetimi gibi 21.yüzyıl becerilerini kazandılar. Antalya’da dört gün süren turnuvada eğitici aktivitelere katıldılar ve diğer takımlarla paylaşımlarda bulunarak eğlenceli vakit geçirdiler. Aynı zamanda en büyük eğitim organizasyonu Hayalgücüne Yolculuk Derneği’nin gönüllü bir üyesi olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

OKUL kurucusu Yıldırım Baytekin, hem takım sorumlusunu hem de öğrencileri tebrik ederek Mayıs ayında Amerika’da gerçekleşecek olan dünya turnuvası Global Finals’da başarılar diledi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.