SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Bahar aylarında cildinizi onarın!

Bu haber 04 Mayıs 2022 - 3:27 'de eklendi.

Soğuk havalar nedeniyle nemini kaybeden cildinizi bahar aylarında sağlıklı görünüme kavuşturabilirsiniz.

SOĞUK ve rüzgarlı kış aylarında klimatize ortamların etkisiyle cildimizde kuruma, pullanma ve mat bir görünüm meydana gelebiliyor. Estetik Ve Güzellik Merkezi Uzmanı, “Bahar ayları ile beraber yaza geçiş döneminde nem dengesi bozulan cildinizi onarabilirsiniz. Cilt tipinize göre nemlendirici tercih edin. Yeteri kadar nemlenen cilt parlak ve sağlıklı görünür. Bu nedenle kış mevsiminde yıpranan ve nemini kaybeden cilt için uygun nemlendiriciler kullanılmalıdır. Bunun için de mutlaka dermatoloji uzmanına danışmalısınız. Cildinizi mutlaka temiz tutun. Makyaj ve hava kirliliği sebebiyle gün içinde cilt kirlenebilir ve gözenekler tıkanabilir. Bu nedenle dermatoloji uzmanı tarafından önerilen, cilt yapısına uygun ürünlerle günde 2 defa muhakkak cildinizi temizlemelisiniz. Bu sayede ciltte siyah nokta ve sivilce riski azalır. Aynı zamanda cilt temizliği alışkanlığı, yaşlanmanın ciltteki etkilerinin önüne geçer” dedi.

SUYUN OLUMLU ETKİSİNDEN FAYDALANIN

“Güneşten korunun. Güneş ışınlarının cilde zarar verdiği bilinmektedir. Bu nedenle mutlaka güneş koruyucu kullanılmalıdır. Güneş koruyucu ürünler, dışarı çıkılmadan 20-30 dakika önceden sürülmeli ve belirli aralıklarla yenilenmelidir. Güneş koruyucu seçiminde uzmana danışılmalıdır. Suyun olumlu etkisinden faydalanın. Suyun faydaları arasında cilde nemli ve sağlıklı görüntü vermesi de yer almaktadır. Günde en az 8 bardak su tüketilerek vücut toksinlerden arındırılıp, cildin daha nemli ve sağlıklı görünmesi sağlanabilmektedir. 5.Antioksidan besinleri seçin Antioksidan besinler, cilt hücrelerinin bakım ve onarımına yardımcı olup, güneşin zararlı etkilerinden korunmayı sağlar ve yaşlanma etkilerini azaltır. Örneğin; havuç, bal kabağı, lahana, kabak, yeşil yapraklı sebzeler, yeşil biber, portakal, badem, ceviz ve fındık cilt sağlığı için değerli besinlerdir. 6.Sigara dumanına maruz kalmayın Sigaranın bir zararı da cildimizin yaşlanmasını hızlandırmasıdır. Sigaranın içinde yer alan zararlı maddeler vücutta kan dolaşımını bozarak, hücre yenilenmesini engellemektedir” diye konuştu.

BAYANLARA TAVSİYELER

“BAHARLA birlikte hareketlenin Sıcak havalarının gelmesiyle beraber günlük fiziksel aktivitelerin de artması gerekir” diye sözlerini sürdüren uzmanlar, “Düzenli olarak yapılan egzersiz, terleme yoluyla vücuttaki toksinlerin hızla atılmasına yardımcı olur ve cildi de harekete geçirerek parlak ve pürüzsüz bir görünüm sağlar. Uzmana danışın, ciltte meydana gelen matlaşma, kırışıklık, sarkma, ve pullanma gibi görüntüleri kalıcı olmaması için mutlaka uzman yardımı almalısınız. Dermatoloji uzmanının yapacağı değerlendirmeler sonrasında kişiye özel tedaviler belirlenmektedir. Cilt için en sık gerçekleştirilen uygulamalardan biri olan ‘peeling’ yönteminde kullanılan özel solüsyonlarla ölü deri tabakasının soyularak cildin yenilenmesi sağlanır. ‘Dolgu uygulamaları’ ile de ciltteki çöküntüler ve derin çizgiler giderilebilmektedir. ‘Botulinum toksin’ işlemi kırışıklıkların yok olmasına yardımcı olur ve kişiye genç bir görünüm kazandırır. Bu işlem 1 saat gibi bir zaman diliminde uygulanır” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.