SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için çiğköfte yiyin

Bu haber 31 Ekim 2022 - 13:09 'de eklendi.

Güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmada ise atılacak en önemli adım dengeli ve düzenli beslenme… Torbalılı midye ve çiğköfte uzmanı Mehmet Ata, güçlü bağışıklık sistemi için ‘çiğköfte’ yenilmesi gerektiğini söyledi ve uzmanların bu konuda açıklama yaptığını da ifade etti.

ÖZELLİKLE sonbahar ve kış hastalıklarından korunmak için beslenme alışkanlıklarında dikkat edilmesi gerekiyor. Kazımdirik Caddesi üzerinde hizmet veren Midyeci-Çiğköfteci Mehmet Usta’nın sahibi Mehmet Ata, bağışıklık sistemini güçlendirmede çiğköftenin önemine değindi ve uzmanlar tarafından bunun dile getirildiğini de kaydetti.

ÇİĞ KÖFTENİN BİLİNMEYEN 10 FAYDASI

SON yıllarda kolay ulaşılabilir, lezzetli, pratik ve her keseye uygun olmasıyla tercih edilen çiğ köfte zengin besin içeriğiyle her derde deva… İçerisinde bulunan ürünlerin bağışıklık sistemine olan faydasının yanı sıra sinir ve sindirim sistemini güçlendirici etkileri azımsanmayacak kadar çok. Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan çiğ köfte, hem bağışıklığı güçlendiriyor hem de zayıflamaya yardımcı oluyor. Bulgurla yapılan bir lezzet olduğu için bulgurun tüm faydalarını içinde bulunduran çiğ köfte, kilo almayı engelleyen doyurucu besin ögelerine sahip. E ve C vitaminini içinde bulunduran yiyecek, aynı zamanda kalp hastalıkları riskini de oldukça aşağı seviyelere çekiyor. Çiğköftenin içine konulan kırmızıbiberdeki ‘ß-karoten’, A vitamininin ön maddesi olup (Pro vitamin A) bağışıklık sistemini de güçlendiriyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.