SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Bağ budama mevsimi başladı

Bu haber 22 Şubat 2024 - 17:30 'de eklendi.

Son cemrenin toprağa düşmesiyle üzüm bağlarında budama işlemine başlayan çiftçiler, yoğun bir çalışma temposunun içine girdiler.

TORBALI’DA yoğun mesai yapan çiftçiler, toprağı işlemeye ve bağlarını budamaya başladı. Öte yandan, Ormanköy Mahallesi’nde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli tarafından bağda verim budaması, bordo bulamacı uygulaması ve bilezik (yüksük) alma zamanları hakkında bilgilendirme yapıldı.

ÜZÜM bağlarında budama ile bakım işleriyle hummalı bir çalışma içerisine giren çiftçiler, budamayı üzüm ağaçlarının kuvvetlenmesi ve veriminin artması için yaptıklarını kaydetti. Çiftçiler, budama ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “Şu anda budama yapmanın tam zamanı, budama yapmak verim için çok önemlidir. Budama yapılmadığında verim kaybı yaşanır. Budama yaparken dikkat etmemiz gereken en önemli nokta üzümün hangi daldan geldiğini bilmek gerekiyor. Dalların bazılarında üzüm olurken bazı dallar da ise üzüm yok buna dikkat edilmediğinde üzüm verimi alamayız ve her şeyi berbat ederiz. Budama yapmayı bilmek çok önemli.”

 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.